„Gin rummy”, un spectacol de Pulitzer reluat pe scena Teatrului de Stat Constanţa

 

Vineri, 18 mai, și sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.00, constănțenii au prilejul să se întâlnească din nou cu o piesă excepțională a unui dramaturg american contemporan, într-o distribuție care constituie, în sine, o garanție pentru succes.

Este vorba despre spectacolul„GIN RUMMY”, de David Coburn, care în anul 1978 a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramaturgie.

Pe scena Teatrului de Stat Constanța, în cele două roluri – Fonsia Dorsey și Weller Martin-se vor confrunta Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori ale căror performanțe sunt bine cunoscute publicului constănțean, doi actori cu identități conturate în zeci de ani de actorie și în mulțimea de roluri jucate. Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Textul dramaturgului american este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză.

 

Vă rugăm să vă exprimaţi (telefonic sau prin email) opţiunile pentru vizionarea spectacolului:

La avanpremiera de vineri, 11 mai, ora 19.00 sau la premiera de sâmbătă, 12 mai, ora 19.00

pentru a vă putea înmâna invitaţiile.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*