24 aprilie 2024

Prețul demolării Barăcii „O” a scăzut vertiginos în numai 2 săptămâni: de la 100.000 de euro, la 35.000 de euro!

La Primăria Mangalia a avut loc, astăzi, o ședință de îndată, cu două proiecte pe ordinea de zi. Cel de al doilea dintre acestea, ce făcea referire la „DALI aferent Plan Mobilitate Urbană”, a fost  retras de inițiator, primarul Cristian Radu, pentru o ședință ulterioară. Primul punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea demolării Barăcii „O”, proiectul regăsindu-se și pe convocatorul ședinței anterioare.

Iată că, Baraca „O” din Carterul M.I. Dobrogeanu va fi, totuși, demolată, pe banii primăriei. Nu atât de mulți cât s-a propus în ședința ordinară de luna trecută, printr-un proiect de hotărâre care nu a trecut numai din simplul motiv că ar fi fost necesare voturile a două treimi din numărul consilierilor în funcție, voturi care nu au putut fi strânse. De la 100.000 de euro propuși inițial, prețul demolării a fost coborât la 35.000 de euro, și asta, spune executivul, prin gura viceprimarului urbei, Dragoș Angelescu, din cauza firmei agreate pentru lucrări care, dintr-o regretabilă eroare, a înaintat Consiliului prețul demolării a … două barăci!

Baraca cu pricina este, în prezent, goală, locatarii fiind fie mutați în alte locuințe ale primăriei – în cazul bun-platnicilor, fie evacuați, definitiv, în cazul celor cu debite mari. Locuitorii zonei, unii prezenți în sala de ședințe, au considerat justificat proiectul, mai ales că, de zeci de ani, ajunseseră la disperare din cauza vecinilor lor: „Au reușit să fure, bucată cu bucată, o altă baracă din zonă. Au vândut tot ce s-a putut vinde, cu căruțele. Nu este o zonă de infracționalitate, este Zona Zero a infracționalității din Mangalia”, au spus aceștia. La rândul său, primarul orașului a promis că, până la sfârșitul anului, vor fi puse la pământ toate barăcile.

Proiectul a trecut cu 15 voturi „pentru” și două abțineri.