Teatrul de Stat Constanța joacă DIONYSOS în Festivalul Internațional de Teatru ATELIER de la Baia Mare

Teatrul de Stat Constanța mulțumește spectatorilor fideli, dar și celor ocazionali, pentru că au intrat în acest parteneriat cultural cu artiștii, parteneriat esențial pentru existența instituției noastre. Datorită publicului și diverselor sale reacții și energii, fiecare spectacol de teatru este unic, de aici rezultând farmecul și rezistența în timp ale performanței artistice live, chiar și în confruntarea cu noile tehnologii.

 

Folosim acest prilej pentru a vă anunța că trupa Teatrului de Stat Constanța a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru ATELIER din Baia Mare, unde spectacolul selecționat este „DIONYSOS”, piesa montată la Constanța de regizorul italian Daniele Salvo după tragedia lui Euripide, „Bacantele”, în coproducție cu Teatrul Vascello din Roma. Constănțenii vor evolua pe scena din Baia Mare în data de 8 iunie, de la ora 20.00 și speră să se întoarcă acasă cu premii.

În rolul principal joacă Marius Bodochi, iar Bacantele care îl adoră, întruchipând un personaj colectiv seducător, sunt Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru.  

În alte roluri: Andu Axente  – regele Penteu, Dana Trifan – Enache – mama sa, Agave, Iulian Enache – Cadmos, Marian Adochiței – Tiresias și Paznicul, Alexandru Medveghi – primul mesager, Ionuț Rusu – al doilea mesager.

Muzica este semnată de Marco Podda, iar proiecţiile video, de Aquamicans / Paride Donatelli. Costumele au fost create de Daniele Gelsi, iar decorurile, de Michele Ciacciofera.

Până la toamnă, când începe stagiunea 2018 – 2019, vă așteptăm la Festivalul Internațional de Teatru MITURILE CETĂȚII, care se va desfășura între 20 – 27 iunie. Spectacolele vor avea loc pe scena în aer liber din Piața Ovidiu, în sala teatrului din Constanța, la Termele Romane,

la Cazinoul din Constanța. În program, spectacole ale unor companii teatrale din Italia,

Franța, Ungaria, Israel, precum și ale unor prestigioase teatre din România.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*