29 martie 2024

Biblioteca municipală se mută în sediul PNL Mangalia!

Consilierii locali au aprobat, în ședința de astăzi, printre alte proiecte de hotărâre, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, contul de execuție al acestui buget pentru trimestrul I al anului în curs, precum și cuantumul burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2017-2018, semestrul al II-lea.

Aleșii locali au fost de acord, de asemenea, cu transferul sediilor Bibliotecii Municipale Mangalia și PNL-ului. Potrivit viceprimarului urbei, Dragoș Angelescu, actuala bibliotecă are o suprafață de 105 metri pătrați, total insuficienți pentru volumul de carte găzduit, în timp ce PNL-ul are 168 metri pătrați.

Proiectul privind închiderea Pieței agroalimentare Nord, aflată pe strada Rozelor și înlocuirea ei cu un club al pensionarilor nu a trecut de votul aleșilor locali. Aceștia au afirmat că, până la deschiderea unui nou club al vârstnicilor, ar fi cazul ca imobilul în care își desfășoară activitatea actualul club, aflat în Parcul balnear, să fie reabilitat.

Tot în cadrul ședinței, s-a mai anunțat semnarea unui contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale, care va aloca Mangaliei banii necesari reabilitării trotuarelor în zona Coloniști și înființarea unui spațiu de agrement pe Bulevardul Callatis, în zona terenului de sport. Inițial aceste investiții ar fi urmat să fie făcute din împrumutul de 13 milioane de euro pe care Primăria l-a contractat anul trecut. Banii rămași la bugetul local vor fi folosiți pentru asfaltarea și sistematizarea pe verticală în Dobrogea II. Asta spre nemulțumirea opoziției din Consiliul Local, care ar fi dorit ca sumele rămase să fie folosite pentru demararea lucrărilor unei clădiri pentru Școala Gala Galaction.