29 martie 2024

Peste 600 de angajați vor participa la protestul de miercuri! Sunteți chemați să fiți alături de ei pentru salvarea DMHI!

Comunicat de presa

Consiliului Director al SLN transmite salariatilor DMHI si DMHRM urmatoarele informatii despre organizarea actiunilor de protest:
Peste 600 de persoane si-au exprimat dorinta de a participa la protest. Protestul va avea loc miercuri 20 iunie 2018, în Piața Republicii din Mangalia (in fata Casei de cultură), între orele 17.30 și 19.00.
În ziua protestului autobuzele pe ruta DMHI – Gară de la orele 17.15 si 17.30 vor circula pe urmatorul traseu: DMHI – POŞTA VECHE – Sens – Gară – AdiMan (participanții la protest vor coborî la stația “Poșta veche” vis-a-vis de Profi).
Motivaţia acţiunii de protest:
– situaţia incertă şi ambiguă cu care ne confruntăm de peste 6 luni cauzată de tergiversarea negocierilor privind tranzacţia pachetului majoritar de acţiuni al DMHI SA, fapt ce generează o nemulțumire acerbă în rândul salariaților societății la adresa conducerii Ministerului Economiei dar și a Guvernului României în general;
– amânarea în mod repetat a negocierilor colective privind salarizarea și alte drepturi salariale având în vedere faptul că în ultimii trei ani salariații DMHI nu au beneficiat de creșteri salariale
În situația în care nu se vor aproba condițiile de asociere dintre Șantierul Naval 2 Mai SA și Damen în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a acționarilor din 21/22 iunie 2018, vom face demersurile necesare pentru organizarea unui protest la Bucuresti în fața Ministerului Economiei, în data de 28 iunie 2018 între orele 12:00 si 15:00.