29 martie 2024

Fiți alături de navaliști, la protestul de astăzi! Arătați că vă pasă de viitorul Mangaliei, de viitorul vostru!

Astăzi, între orele 17.30 și 19.00, va avea loc protestul inițiat de Sindicatul Liber Navalistul, în fața Casei de Cultură. Peste 600 de sindicaliști și-au anunțat prezența la manifestație. Sperăm ca alături de ei să veniți voi toți, cetățeni ai Mangaliei, conștienți de faptul că, fără forța economică și socială ce o constituie șantierul naval, orașul urmează să ajungă în colaps. Sute, mii de angajați ai DMHI au luat calea pribegiei în ultimul an, plecând în țară sau peste hotare, lăsându-și în urmă familiile. Sunt soții voștri, copiii voștri, nepoții voștri. Este timpul ca Mangalia să dea, poate pentru prima dată, dovadă de simț civic, să fie unită și să își facă auzit glasul până la București, în camerele -atât de – confortabile ale guvernanților, care, timp de mai bine de jumătate de an, amână semnarea unui simplu contract, de care depind viețile a mii de localnici!

Cei mai mulți dintre voi ați ales să rămâneți în casă în momentele deosebit de grele prin care a trecut urbea pe care, cel puțin pe rețelele de socializare, afirmați că o iubiți. Renunțați la lumea virtuală pentru o oră și ieșiți în piață! Viitorul vostru depinde de viitorul șantierului: fiți alături de navaliști în acțiunea de mâine!

Sindicatul Liber Navalistul: „În ziua protestului autobuzele pe ruta DMHI – Gară de la orele 17.15 si 17.30 vor circula pe urmaătorul traseu: DMHI – POŞTA VECHE – Sens – Gară – AdiMan (participanții la protest vor coborî la stația “Poșta veche” vis-a-vis de Profi).
Motivaţia acţiunii de protest:
– situaţia incertă şi ambiguă cu care ne confruntăm de peste 6 luni cauzată de tergiversarea negocierilor privind tranzacţia pachetului majoritar de acţiuni al DMHI SA, fapt ce generează o nemulțumire acerbă în rândul salariaților societății la adresa conducerii Ministerului Economiei dar și a Guvernului României în general;
– amânarea în mod repetat a negocierilor colective privind salarizarea și alte drepturi salariale având în vedere faptul că în ultimii trei ani salariații DMHI nu au beneficiat de creșteri salariale
În situația în care nu se vor aproba condițiile de asociere dintre Șantierul Naval 2 Mai SA și Damen în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a acționarilor din 21/22 iunie 2018, vom face demersurile necesare pentru organizarea unui protest la Bucuresti în fața Ministerului Economiei, în data de 28 iunie 2018 între orele 12:00 si 15:00”.