19 martie 2024

Conferința Națională Med Academy, ce se adresează sănătății femeii, abordează teme actuale și utile în tratarea multor afecțiuni

 

În perioada 29 – 30 iunie, la Hotel IAKI, sala Viena, se desfășoară ediția a II-a a Conferinței Naționale Med Academy ”Women’s Health”, organizată de către coordonatorul științific, dr. Laura Condur, Președintele Asociației Medicilor de Familie ”Tomis” Constanța.
Astăzi, în cea de a doua zi a conferinței vor fi dezbătute mai multe teme interesante printre care: ”Rolul Vitaminei D în cazul femeii la menopauză”, ”Particularitățile bolilor de rinichi la femei”, ”Artrita precoce, concept modern în patologia femeii”.
”Sănătatea, fie că este vorba de cea fizică sau mentală, este un aspect esențial în viața fiecărui om (concept complex – sănătate fizică, psihică, mentală și spiritualaă). Grija pentru sănătate, prevenția unor deficiențe sau dezechilibre ce ar putea să apară la un moment dat, descoperirea precoce și tratarea lor corectă contribuie la posibilitatea de a avea o viață armonioasă. Din punct de vedere fiziologic, femeile sunt diferite de bărbați. În primul rând, posibilitatea femeii de a naște constituie diferența majoră dintre cele 2 sexe. Predispoziția la boli poate fi diferită la femei, la fel și modul de percepție a manifestărilor clinice, uneori, răspunsul la tratament sau reacțiile la medicamente. Menopauza este un moment esențial în viața femeii,care aduce modificări fiziologice, dar și, uneori, patologice, pe care femeia trebuie să le știe și să le recunoască la timp, dar și medicul pentru a ști cum să abordeze medical, femeia pacient în această situație. Femeia este cea mai bogată din punct de vedere biologic și afectiv, are cea mai efervescentă viață biologică și psihologică, dar și provocările în ce privește sănătatea sa sunt pe masură. Așa că, prevenția este extrem de importantă,” a declarat dr. Laura Condur referitor la subiectele prezentate de către medicii specialiști participanți la conferință.