29 martie 2024

Zeci de cadre medicale ale SCJU Constanța vor asigura permanența la Festivalul Neversea organizat pe plaja Constanța între 5 – 8 iulie

Zeci de cadre medicale din cadrul UPU și din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa vor asigura asistenţa medicală la evenimentul care va avea loc săptămâna aceasta pe plajă, în municipiul Constanţa. Echipa este formată din medici specialişti şi rezidenţi UPU și SCJU, asistenţi medicali din cadrul UPU şi voluntari-studenţi de la Facultatea de Medicină.

În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 13 medici  specialiști și rezidenți, 9 asistenți medicali și 24 de voluntari . In cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 20 voluntari. Sâmbătă pe zi  sunt mobilizați 3 medici, 2 asistente și 6 voluntari iar noaptea, dizpozitivul medical va fi format din 7 medici, 5 asistenți și 10 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 17 voluntari împărțiți în tură de zi și de noapte.  Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și 10 medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

La fața locului vor fi amenajate 3 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească în cel mai scurt timp posibil și fără să necesite deplasare la SCJU. Dotarea  corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor uşoare şi medii iar dacă situaţia o va impune,  pacienţii vor fi transportați cu ambulanța la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa  .

Menționăm că activitatea medicală desfășurată la fața locului  nu va afecta în niciun fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe, gărzile fiind asigurate de același număr de medici ca de obicei. In tot acest interval, un echipaj medical avansat  (medic +asistent) S.M.U.R.D  va deservi elicopterul S.M.U.R.D și un echipaj similar va deservi autospeciala S.M.U.R.D  T.I.M.

Anul trecut, 554 persoane care participau la festival, au primit îngrijiri medicale în cele 4 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate instalate pe plaja Modern. Alți 11 pacienți au fost aduși la Urgența Spitalului Clinic Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța.