După îndelungi așteptări, în această seară, s-a semnat tranzacția dintre SN 2 Mai și Damen!

În urmă cu puțin timp, la Ministerul Economiei, s-au parafat două tranzacții, îndelung așteptate de către angajații Șantierului Naval Mangalia, dar nu numai. Este vorba, pe de o parte, despre achiziționarea de către investitorul olandez Damen a 51 de procente de la DSME, urmată, imediat de cesionarea a 2 procente statului român pentru a putea deveni majoritar, iar pe de altă parte s-a semnat parteneriatul dintre DAMEN și SN 2 Mai.

Chiar dacă statul român deține, pentru prima dată, pachetul majoritar de 51%, contractul de management operațional i-a fost atribuit investitorului olandez, conform negocierilor purtate din noiembrie anul trecut, până în prezent.

Așadar, după mai bine de jumătate de an, criza Șantierului Naval s-a încheiat, din această seară, urmând să se întâmple și lucruri bune, respectiv redresare, comenzi, salarii mai mari, revenirea angajaților care au plecat.

Vom reveni!

1 Comment

  1. Doamne ajuta sa fie bine !!! Sper sa isi revina Santierul naval la forta pe care o avea alta data ! Oamenii plecati din Santier sa revina la lucru pe salarii bune , iar noii detinatori sa aduca acest Santier la nivelul celor pe care le detin in toata UE !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*