29 martie 2024

Țărmul mării, în continuare poluat „selectiv” cu petrol! În timp ce plaja publică e pustie, la doi pași, sute de turiști se zbenguie în mare!

În urmă cu trei zile, malul mării la Mangalia a fost poluat, deocamdată din cauze necunoscute, cu petrol. Potrivit A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa, efectul acestei poluări a fost înlăturat ieri, malul apei urmând a fi redat circuitului turistic “după înlăturarea efectelor produse de poluare”.

Iată însă că, deși acțiunea organizată de DADL a avut loc în urmă cu peste 32 de ore, zona nu a scăpat de banda care interzice scăldatul turișilor și localniclor. Asta în condițiile în care și ieri, și azi, cealaltă jumătate de plajă a rămas deschis scăldatului, turiștii înghesuindu-se fie pe porțiunea care, în mod miraculos, nu a fost atinsă de poluare, fie pe plaja aflată de cealaltă parte a digului.

Cu acestea sunt ultimele zile de sezon, pare cel puțin ciudată această întârziere a reacției autorităților competente în a soluționa poluarea cu petrol, care, iată, a “ales” să afecteze exact plaja publică a Mangaliei.