Jandarmii din Cernavodă au participat la “Let’s Do It, România!”

 

Sâmbătă 15 septembrie a.c., 46 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă, au participat în regim de voluntariat, la evenimentul ”Ziua națională a curățeniei 2018” în cadrul campaniei naționale Let’s Do It, România, un proiect de anvergură ce presupune curăţarea de deşeuri a arealelor naturale ale ţării.
Astfel, jandarmii au oferit sprijin pentru a igieniza o parte din zona limitrofă a Centralei Nucleare Cernavodă, adunând un număr de aproximativ 200 de saci de deșeuri.
Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această campanie, jandarmii doresc să-şi aducă contribuţia la conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa conservării mediului, a civilizării semenilor, adoptarea unui comportament responsabil și informarea în ceea ce priveşte protecţia mediului.
Grupul de voluntari din cadrul jandarmilor care asigură paza centralei nucleare, au crezut că se poate şi transmit un mesaj clar: dacă e ceva care te deranjează, acţionează, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în jur! Lucrurile pozitive sunt posibile şi aici, că şi jandarmii se pot uni pentru o cauză comună – curăţarea României de gunoaie.
Purtătorul de cuvânt al Unității,
Locotenent-colonel Adrian Pindic

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*