20 aprilie 2024

Elevii callatieni, implicați în acțiunea „Let’s Do It, Romania!”

Elevii Liceului Teoretic „Callatis” au participat, în cursul zilei de ieri, la inițiativă de curățenie „Let’s Do It, Romania!”. Potrivit profesorilor coordonatori din cadrul unității de învățământ, prof. Geta Han și prof. Melania Chelaru, 120 de elevi și 30 de cadre didactice au răspuns chemării „World Cleanup Day” și au strâns resturile ce sufocau zona dintre Hotelul „Paradis” și stațiunea Saturn.

Voluntarii au primit mănuși și saci menajeri, pe care, timp de trei ore, i-au umplut până la refuz. Cele mai multe dintre resturile strânse de pe plajă și de pe faleză au fost aruncate, la întâmplare, de turiști: resturi menajere, PET-uri, sticle și chiar scutece de bebeluși, toate au fost adunate de voluntari în cei circa 90 de saci, ce au fost, ulterior, predați firmei de salubrizare.

La nivel internațional, 150 de țări s-au reunit în cea mai mare mișcare civică, „World Cleanup Day”, obiectivul acțiunii fiind acela de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.