20 aprilie 2024

Corul de copii Callatis Mangalia, medalia de argint în cadrul Festivalului Coral Internațional „Porec-Croația”

Corul de copii Callatis Mangalia, condus de dirijor prof. Traian Broască, a câștigat medalia de argint în cadrul Festivalului Coral Internațional „Porec-Croația”. Manifestarea a avut loc în perioada 22-26 septembrie. Cele douăzeci de eleve care au participat la concurs sunt pregătite în cadrul Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-instrumentală din localitate.

Potrivit prof. Traian Broască, repertoriul corului cuprinde atât piese specifice muzicii corale tradiționale românești, cât şi piese din creația muzicală internaţională. “Piesele abordate au menirea de a atrage generația tânară spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenţiei muzica corală românească, care a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe marile scene europene”.

Corul Callatis a participat la numeroase festivaluri, concursuri și concerte, atât în țară, cât și în străinătate, cele mai importante fiind cele din Austria, Spania,  Italia,  Grecia, Croația. La ultimul festival din Croația, corul a participat alături de alte 23 de coruri deosebit de valoroase din 16 țări, majoritatea funcționând în cadrul unor prestigioase școli de muzică.

“Dorim să exprimăm pe această cale mulţumirile noastre domnului Nicolae Moroianu, doamnei Aida Gomeaja și domnului Leonard Tănase, tuturor celor care au contribuit la această realizare precum și tuturor celor care au fost alături de noi prin intermediul rețelelor de socializare. Fără acești oameni, copiii nu ar fi putut face dovada muncii și talentului lor la Festivalul Internațional Coral de la Porec – Croația 2018 și nici la Festivalul Internațional Coral Kallamata-Grecia, de anul trecut, unde am obținut tot argintul”, a declarat prof. Traian Broască.

Dirijorul Corului de Copii “Callatis” Mangalia este absolvent al Institutului de Muzică București, al Facultății de Artă București și al unui Master în Arta Muzicală, fiind deţinător a peste 50 de diplome şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale.