24 aprilie 2024

Mangalioții sunt invitați la festivitatea de premiere a Corului de Copii “Callatis”

Casa de Cultură Mangalia găzduiește sâmbătă, 13 octombrie, începând cu orele 12.00, Festivitatea de premiere a Corului de Copii “Callatis”, condus de prof. Traian Broască. La eveniment sunt invitați toți locuitorii orașului, care doresc să le fie aproape celor douăzeci de eleve, ce au câștigat locul al II-lea în cadrul Festivalului Coral Internațional „Porec-Croația”.

Tinerele sunt pregătite în cadrul Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-instrumentală din Mangalia. Potrivit prof. Traian Broască, repertoriul corului cuprinde atât piese specifice muzicii corale tradiționale românești, cât şi piese din creația muzicală internaţională. “Piesele abordate au menirea de a atrage generația tânară spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenţiei muzica corală românească, care a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe marile scene europene”.

Corul Callatis a participat la numeroase festivaluri, concursuri și concerte, atât în țară, cât și în străinătate, cele mai importante fiind cele din Austria, Spania,  Italia,  Grecia, Croația. La ultimul festival din Croația, corul a participat alături de alte 23 de coruri deosebit de valoroase din 16 țări, majoritatea funcționând în cadrul unor prestigioase școli de muzică.