24 aprilie 2024

În prag de sărbători, la Mangalia, Moş Crăciun nu vine cu sania, ci cu buldozerul!

Controversatele şi criticatele acţiuni de demolare a garajelor continuă chiar dacă ne aflăm în pragul Sfintelor Sărbători de iarnă, astfel că, la Mangalia, nu există spiritul Crăciunului, ci spiritul glacial, caracteristic lui Grinch, personajul neprietenos pus doar pe fapte rele. În week-end-ul ce tocmai a trecut, au fost demolate garajele din spatele magazinului Lidl, locul arătând, în prezent, ca după bombardament. Pe lângă ruine, decorează „minunat” strada gropile adânci pline cu apa strânsă după ploaie.

Întrebaţi în legătură cu anunţatele parcuri şi locuri de parcare care, deocamdată, se lasă aşteptate, reprezentanţii Primăriei Mangalia au făcut următoarele precizări: „Demolăm pentru că primarul riscă să primească amenzi de la Curtea de Conturi, deoarece menţine construcţii neautorizate.  Pe Bulevardul Callatis şi strada Muncitorului vom amenaja două spaţii de recreere”.

Mai trebuie spus faptul că paralel cu garajele, autorităţile publice locale continuă să pună la pământ şi magazinele mici şi chioşcurile, lăsându-i pe micii întreprinzători în colaps, în plină iarnă, când activitatea comercială este amorţită. Aşa se face că au fost rase florării, magazine de haine şi alimentare şi cine ştie cui o să-i mai vină rândul în perioada următoare? Poate, la un moment dat, şi blocurile vor fi declarate construcţii ilegale, aşa că, de ce să nu fie demolate?!

Joi, 6 decembrie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Mangalia consilierul ALDE, Nicolae Moroianu a declarat că pentru amenajarea a două parcuri, unul cu o suprafaţă de 200 mp, celălalt de 100 mp, se cheltuiesc 250 euro pentru fiecare metru pătrat! „Este o sumă mare, ca pentru o construcţie la roşu sau pentru o şcoală! Ce pui într-un parc? Câteva coşuri de gunoi, un gazon şi cam atât. Costurile sunt peste orice limită! În plus, firma angajată de Primărie a fost plătită cu 4000 de euro  pentru fiecare proiect care, de fapt, sunt identice!”, a declarat Nicolae Moroianu.

Prin urmare, viitorul nu sună grozav pentru Mangalia, care va petrece sărbători triste, cenuşii şi cu incertitudinea zilei de mâine.