16 aprilie 2024

Parcul din faţa Sanatoriului arată ca după bombardament după demolarea fântânii, pavilionului şi distrugerii terenului de minigolf! (galerie foto)

Strategia cel puţin uluitoare de dărâmare a diverselor construcţii din Mangalia a continuat, zilele trecute, în Parcul din faţa Sanatoriului Balnear Mangalia. De pe spaţiul verde a dispărut prima dată pavilionul din lemn, construit de fostul primar Tusac, în care se întâlneau pensionarii din Mangalia. Seniorii au fost mutaţi în fosta Piaţă Saturn, unde se întâlnesc să joace table la fiecare sfârşit de săptămână.

După pavilion, a venit rândul terenului de minigolf, amenajat tot de către Tusac, dar nefolosit niciodată de către copii. În loc ca terenul de minigolf să fie reabilitat şi dat celor mici pentru a se recreea, a fost mai uşor să fie distrus.

Zilele trecute, au fost rase atât fântâna care, cânta, odinioară, ce fusese amplasată în faţa pavilionului pentru pensionari, cât şi impunătorul carilion cu clopoţei din fier.  Ambele obiective au fost inaugurate în perioada când primar era Zanfir Iorguş. În parc au rămas doar ruinele, hârtoapele, puţinele bănci, leagăne şi tobogane pentru copii. Aspectul este sinistru şi de neînţeles, mai cu seamă că se află la un pas de Portul Turistic, un alt proiect lăsat de izbelişte.

După cum se ştie, Portul a fost afectat atât de vreme, cât şi de către cei care nu au altă treabă decât să distrugă. Astfel, toate corpurile de iluminat sunt sparte de câţiva ani, nefiind înlocuite, la fel băncile şi dalele de pe jos. Trist, dar pe zi ce trece, Mangalia se transformă, la propriu, într-o ruină, însă autorităţile locale spun că au în vedere o strategie de sistematizare. „Intenţionăm ca la primăvară să modernizăm Parcul de la Balnear. Vom amenaja un alt loc de joacă, aleile şi vom reabilita spaţiile verzi. De asemenea, vom mai amenaja alte două locuri de recreere în oraş, tot în cursul anului viitor”, au precizat reprezentanţii Primăriei Mangalia.