28 martie 2024

Peste 200 grame bijuterii din metal galben, fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche peste 200 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur și fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 03.03.2019, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui bărbat, cetățean român, în vârstă de 45 de ani, 216 grame bijuterii din metal galben (brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante), susceptibile a fi din aur.
Persoana în cauză nu declarase bunurile și nici nu avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.
Bijuteriile, în valoare de aproximativ 37.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate în vederea expertizării la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.