16 aprilie 2024

Încă nu au fost găsiți cei trei bărbați dispăruți pe mare miercuri seară!

La solicitarea MRCC Constanța, două mijloace de mobilitate navala din cadrul Gărzii de Coastă au reluat acțiunea de cautare a celor trei pescari dispăruți in data de 06.03.2019.

Remintim cititorilor că miercuri seară, în jurul orei 20.30, politiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța (structura din Mangalia) au fost informați telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai, de la ora 14.00, nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.
Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse masuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru gasirea ambarcatiunii, respectiv a persoanelor in cauză.
De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontiera au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și MRCC.
Acțiunea de cautare si salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanta, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.

Căutările continuă și la această oră, cu două mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă și una din cadrul ARSVOM și în apele bulgărești. De asemenea la căutări participă și autoritățile din R. Bulgaria. Cei trei bărbați au vârste cuprinse între 50 și 65 de ani.