29 martie 2024

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 10.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, ascunse într-un autovehicul condus de un cetăţean român, articole vestimentare și parfumuri inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 10.03.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România, cetățeanul roman P.D., în vârstă de 28 de ani, însoțit de B.G., de sex feminin, în vârstă de 25 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în portbagaj și printre bagaje, 169 articole vestimentare și 30 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoanele în cauză au declarat că bunurile au fost achiziționate din Turcia pentru uz personal și nu dețin documente legale pentru acestea.

Produsele, în valoare de aproximativ 10.440 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.