29 martie 2024

Campanie de prevenire desfășurată de polițiștii constănțeni

La data de 4 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție Judeațean Constanța s-a alăturat  campaniei naționale de prevenire a criminalității în mediul rural ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, inițiată de Inspectoratului General al Poliției Române – Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Scopul activităților este   informarea grupurilor vulnerabile – copii, elevi, bătrâni – cu privire la educația antivictimală și antiinfracțională, pentru conștientizarea importanței adoptării unor comportamente preventive.

Astfel, în cadrul campaniei, polițiștii constănțeni vor expune modalitățile de prevenire în cazul comiterii infracțiunilor de furt, tâlhărie, înșelăciune, acte de violență, siguranță rutieră, dar și a faptelor penale săvârșite în mediul online.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Judeațean Constanța activitățile vor avea loc în perioada 4 aprilie – 7 iunie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, structurilor de ordine publică și Serviciul Rutier.