29 martie 2024

Primăria lansează proiectul Dezvoltare Turistică în Neptun-Olimp

Comunicat

Primăria Municipiului Mangalia organizează astăzi, de la orele 14:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „DEZVOLTARE TURISTICĂ ÎN STAȚIUNEA NEPTUN OLIMP” cod SMIS 119649.

                Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD: ,,Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”.

 

Contractul de Finanțare Nr. 3990/12.03.2019 a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar. Proiectul de față implică o investiție consistentă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii publice a stațiunii Neptun-Olimp – strazi, trotuare, sistemul de iluminat aferent rutier și pietonal, amenajarea de parcări, sens giratoriu și amenajarea spațiilor verzi, tip fâșii plantate.

 

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea durabilă a turismului și, implicit, creșterea numărului mediu de salariați în stațiunea turistică și balenoclimaterică Neptun-Olimp. Proiectul include investiții în reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale pe străzile Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale, Faleza Neptun din stațiunea Neptun Olimp precum și investiții în modernizarea sistemului de iluminat public rutier și pietonal, amenjarea de piste de bicicliști și spații verzi pe străzile modernizate.

 

Proiectul are ca obiectiv specific principal, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale (străzile Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale, Faleza Neptun), pe o suprafață totală de 59.641 mp, compusă din suprafața străzilor modernizate (carosabil+parcari) : 49.015 mp, sens giratoriu, 1.200 mp și trotuare: 9.426 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 22.647.857,25 lei, din care:

 

  • – valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%): 249.968,96 lei;
  • – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național (13%): 944.112,89 lei;
  • – valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%): 940,45 lei;
  • – valoarea neeligibilă, inclusiv TVA: 834,95

Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni de la data depunerii, respectiv 01.08.2017 – 31.07.2021, aceasta cuprinzând și perioada activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Prezentarea va fi susținută de către Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia, alături de managerul de proiect, Mihai Daniliuc și Dan Ciprian Popa, șef Serviciu Management Proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.