Sâmbătă, 1 Iunie, va avea loc Triatlonul Fără Asfalt, ajuns la cea de a X-a ediție. Potrivit organizatorilor, evenimentul „poate fi o tură plăcută în natură, dacă ești la început, dar poate deveni și o cursă provocatoare, dacă ești antrenat.  Am ales trasee care ajută deconectarea gândului din cotidian și invită la meditație și credem că abordarea temperată a cursei aduce cele mai multe beneficii! Dacă, însă, dorești să concurezi serios, vei descoperi un traseu destul de tehnic și un grup de triatloniști cu experiență”.

Triatlonul Fără Asfalt va avea următorul traseu:

Înot – între 800 m și 900 m
Înotul este în mare, de obicei, temperatura apei la începutul lui iunie este de aproximativ 19-20 C. Traseul ocolește digul de la pescărie, ieșirea din apă este pe plaja de la Micul Golf.
Bicicletă – 32 km
Traseul este off-road, recomandăm bicicletele tip cross-country. Traseul traversează câmpurile dintre 2 Mai și Hagieni pe un drum de pământ, urmează apoi potecile din defileul dobrogean cu peisaje spectaculoase și ieșirea spre liziera Pădurii Hagieni. Traseul continuă cu o coborâre prin pădure pe drum de pământ și piatră, traversează micile dealuri dobrogene pe deasupra lacurilor, tot pe drum de pământ, și ajunge în Limanu după 1,5 km de șosea. Întoarcerea în 2 Mai se face pe același drum din câmp ca și la venire. Traseul traversează rezervația naturală Hagieni-Albești, dar pe tot parcursul poți întâlni broaște țestoase, iepuri sălbatici, fazani sau chiar căprioare.
Alergare – 6 km
Este o variantă inedită de „trail running” – plaja cu nisip, platforme de piatră și scoici dintre 2 Mai și Vamă, cu întoarcere pe drumul de pământ de pe faleză. Traseul este alternativ și provocator.La Micul Golf te aşteptăm cu aplauze, fructe proaspete, muzică, iar apoi continuăm cu petrecere cu paste, bere rece și vinuri bune!

Programul este următorul:

  • 7:30 – 9:00 – concurenții înscriși la triatlon sau la ștafetă, probele de înot și/sau bicicletă, trebuie să își ocupe spațiile dedicate din zonele de tranziție, să-și lase bicicletele și celelalte echipamente la rastel, iar apoi pot începe pregătirea pentru cursă;
  • 9:00 – 9:15 – Ședința tehnică  se va ține pe plaja din fața terasei de la Micul Golf;
  • 9:15 – 9:30 – Pregătirea pentru start, toți participanții la proba de înot vor coborî pe plaja unde se dă startul;
    • Accesul pe plaja de start va fi permis doar după 9:15. Concurenții care doresc să intre în apă înainte de acest moment sunt rugați să o facă de pe plaja de la Micul Golf;
  • 9:30 – Start triatlon. Va fi un singur start iar timpul de concurs pentru fiecare concurent va începe în momentul în care acesta trece prin poarta de cronometrare. Alinierea la start se va face în funcție de culoarea căștii primite în kit-ul de participare după cum urmeaza: mai întâi căștile portocalii, urmate de căștile verzi și în final căștile galbene.
  • 10:30 – se deschide zona de tranziție (check-in) pentru concurenții care fac proba de alergare pentru ștafetă;
  • 13:30 – se redeschide zona de tranziție pentru concurenții care au terminat cursa; concurenții la proba de bicicletă (ștafetă) își vor putea ridica bicicletele din tranziție pe baza numărului de concurs de pe cască .
  • 13:30-17:00 – Pasta Party: Veți primi voucher-ul pentru Pasta Party împreună cu medalia de finisher. Începând cu ora 13:30, în baza lui veți primiti tratația de la noi.
  • 16:00-17:30 – Fără Asfalt pentru copii. (evenimentul copiilor se va ține pe plaja de la Micul Golf)
  • 19:00 – Festivitatea de premiere.
  • 20:00 – Petrecerea Fără Asfalt continuă la Micul Golf!