19 aprilie 2024

Evenimente unice în sudul litoralului: Centrul pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla, organizează șapte zile de cultură!

Centrul pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla organizează, în perioada 31 august-6 septembrie, cea de a IV-a ediție a „Săptămânii Culturale”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tuzla.

„Deschidem Săptămâna Culturală cu Tabăra Internațională Poezie Vie, pe care o organizăm cu ajutorul colaboratorului nostru, Adrian Suciu, președintele Asociației Culturale Direcția 9. De Ziua Limbii Române, sâmbătă, 31 august, începând cu orele 16.00, vom prezenta, la sala de spectacole a Centrului pentru Tineret „Ion Creangă” un eveniment cultural unde vor recita poeți din România și invitați din cinci țări. Poezia Vie va fi urmata de recitaluri de muzica folk, în jurul orelor 18.00. Poezia, muzica și focul sunt felul nostru de a multumi Mării, Nisipului, Farului și fiecărui fir de țărână de pe acest pământ sfânt, numit Tuzla”, a declarat, pentru „Ediția de Sud” coordonatorul Centrului pentru Tineret „Ion Creangă”, Maria Damian Pascal.

Seria de evenimente continuă și zilele următoare, cu lansări și prezentări de carte. Marți și miercuri, spatial va fi rezervat pentru evenimente și mese rotunde de tip psiho-social și spiritual.

Luni și joi, scena Centrului aparține copiilor din comuna Tuzla. Toți copii artiști din localitate pot veni sî susțină câte un mic spectacol.

De Ziua Comunei a fost pregătit un adevarat regal artistic. Dans, muzică, concurs amical gastronomic tradițional și etno cultural. Deschiderea evenimentului are loc la ora 15.00 cu un spectacol oferit de copiii și tinerii înscriși la cursurile de artă ale Centrului Pentru Tineret. Vor urma spectacole de dans și muzică oferite de ansambluri multietnice. Spectacolul va continua cu muzică populară, ușoară și programe de divertisment. Invitați speciali: Adi de la Vâlcea, Anca Țurcașiu, Raoul, Demențialii.