18 aprilie 2024

Fosta primărie din Tuzla se transformă în dispensar: va avea două etaje și 16 cabinete de specialitate!

Clădirea fostei primării din comuna Tuzla se va transforma, în cel mult doi ani, într-unul dintre cele mai bine dotate dispensare din sudul litoralului. În cadrul proiectului “Reabilitare și schimbare destinație clădire publică Corp C1 (clădire fost sediu primărie) în clădire cabinete medicale, extindere pe orizontală și pe verticală cu 1 etaj și mansardă, UAT comuna Tuzla”, urmează să se înființeze 16 cabinete medicale, ce vor cuprinde aproape toate specializările de care au nevoie locuitorii comunei.

Potrivit primarului Taner Reșit, vor exista cabinete de Medicina Familiei, Pediatrie, Stomatologie, Oftalmologie, ORL, Ginecologie, Ortopedie, Echografie, Urologie etc: “Contractul de finanțare a fost semnat anul trecut, iar în această toamnă demarează lucrările. Fostul sediu al primăriei Tuzla va fi extins atât pe orizontală, cât și pe verticală, cu un etaj și mansardă. La finalul lucrărilor, vom putea vorbi despre o adevărată policlinică, cu dotări moderne și personal calificat. Locuitorii comunei așteptau de mult timp această unitate de sănătate publică, pentru că, pentru multe dintre afecțiunile pe care le au, aceștia sunt nevoiți să ia drumul orașelor din zonă, Mangalia sau Constanța”, a declarat, pentru „Ediția de Sud”, primarul Taner Reșit.

Acesta mai spune că dispensarul va prelua și o bună parte a celor ce trăiesc în comunele învecinate și care, la rândul lor, erau nevoiți să străbată zeci de kilometri pentru un consult de specialitate.

Valoarea proiectului este de 1,373 milioane de lei, plus TVA.