16 aprilie 2024

Deşi a distrus Mangalia, la propriu, primarul Radu pretinde voturi pentru al treilea mandat!

Ieri, vă reaminteam programul electoral al primarului Cristian Radu, lansat în campania electorală din 2016. După cum poate observa oricine, mai puţin echipa sa, şcolită să combată orice critică pe reţelele de socializare prin manipulări grosolane, nici măcar 10% dintre promisiuni nu au fost îndeplinite.

Mai mult, edilul continuă să promită lucruri măreţe pe care nimeni nu mai crede că le va realiza. De exemplu, luni, aflat la deschiderea noului an şcolar la Şcoala nr. 5 „Gala Galaction”, Radu le-a promis elevilor că în 2020 vor avea o  unitate de învăţământ nou-nouţă! Proiectul extrem de necesar, în condiţiile în care copiii învaţă în schimburi a fost promis de Radu de zeci de ori în cei 7 ani de domnie, dar, ce să vezi, a fost doar o gogoaşă electorală, că doar minciuna este tot o vorbă, nu?!

Mergem mai departe şi vedem cu ochiul liber că în două mandate, primarul nu a realizat decât un sens giratoriu neatrăgător, dar care ne-a costat bani grei alocaţi din bugetul local, că a peticit câteva străzi, care s-au deteriorat rapid după sezonul rece şi că a pus câteva pavele.

În rest, în primul mandat, cel puţin, şi-a justificat nepăsarea şi incompetenţa victimizându-se, dând vina pe consilierii care îi făceau opoziţie şi care, vai Doamne, nu l-au lăsat să facă din Mangalia un oraş european!

În cel de al doilea mandat, care se apropie de final, nu a mai putut veni cu astfel de scuze penibile, deoarece are majoritate confortabilă în Consiliul Local. Şi pentru că se votează absolut tot ceea ce îşi doreşte, mai puţin ceea ce este util urbei, de ce să mai şi participe la şedinţele Consiliului Local? Aşa că preferă să-l lase pe viceprimar să înfrunte mânia nemulţumiţilor, edilul refuzând lună de lună să-şi facă apariţia în faţa celorlalţi aleşi. Unii spun că Radu a optat pentru această metodă, întrucât se enervează foarte repede, iar când o face, nu se mai poate controla, urlând şi jignind, folosind cuvinte grele. Să nu uităm că în primul mandat consilierii au fost „alintaţi” de primar cu epitetele „viermi”, hoţi”, „mafioţi” etc.  

În realitate, motivul pentru care Radu nu apare la şedinţele de Consiliu, deşi acest lucru este obligatoriu, este atitudinea sfidătoare la adresa unui întreg municipiu pe care nu dă doi bani, de care nu-i pasă şi pe care l-a adus într-un stadiu atât de precar, încât este umilit chiar de către comunele din jur.

Proiecte începute cu bani europeni, respectiv Aleea Teilor şi Parcul Evergreen, dar finalizate cu banii cetăţenilor, întrucât finanţările au fost pierdute din cauza depăşirii termenelor de construcţie, împrumuturi luate pentru lucrări mari, nerealizate însă, bani primniţi de la CJ Constanţa care nu se văd investiţi în nimic şi exemplele pot continua.

Sfătuit, îndrumat, corectat, dirijat de nimeni altul decât Doru Colgiu (pe care îl vom prezenta în toată splendoarea în materiale viitoare), primarul Radu, urmat orbeşte de consilierii PNL şi UNPR, nu vrea să aibă o brumă din ambiţia unui ales care să lase ceva în urma lui după câteva mandate.

În schimb, este renumit pentru pasiunea de a demola, mai multe construcţii fiind făcute una cu pământul. Proprietarii de garaje fie au fost obligaţi să şi le demoleze, fie s-au trezit că le-au fost puse la pământ fără să fie anunţaţi, pentru faptul că a distrus Parcul de vizavi de Sanatoriul Balnear, pentru faptul că nu a reparat niciun loc de joacă, nu a creat niciun loc de parcare, singurul demers în acest sens fiind acela de a desena locurile existente pe marginea carosabilului.

Mai este recunoscut pentru abandonarea proiectului de reabilitare a trotuarelor din cartierul Colonişti pe care l-a lăsat de izbelişte. Este renumit şi pentru faptul că nu a susţinut în niciun fel turismul şi mediul de afaceri local, în special, pe care însă l-a sufocat cu taxe, impozite şi alte dări.

Cinematograful „Pescăruş” a fost demolat parţial, de atunci „chipul” său, asemeni unui om mutilat, imprimă cartierului un aspect dezolant. Pe elevi i-a tot amăgit că le dă bursele, în schimb pachetele lunare cu alimente şi bonoficaţiile pentru pensionari se distribuie fără sincope, că doar beneficiarii pun ştampila când şi unde trebuie, nu copiii!

Trotuare pline de hârtoape atât în oraş, cât şi în staţiuni, bezna de pe străzi, camerele video nefuncţionale sau demontate de pe stâlpi, lipsa oricărei posibilităţi de distracţie sau de a avea un loc de muncă, au transformat Mangalia dintr-un oraş frumos, plin de vizitatori, curat şi civilizat într-o speluncă ce doar în glumă mai poate fi numit municipiu, deşi are şişase staţiuni de aşa-zis interes naţional…

Pe buzele oricărui cetăţean care gândeşte liber, fără creier spălat sau cadorisit cu favoruri, este faptul că Mangalia arată ca un oraş bombardat, aruncat în uitare şi nepăsare, cu toate că dispune un buget local pe care alte zone din ţară îl invidiază.

Şi cu toate acestea, tupeul şi dorinţa de putere sunt la cote maxime, având în vedere faptul că Radu şi-a anunţat de ceva timp intenţia de a obţinute al treilea mandat. Promisiunile sale curg gârlă în continuare, răutăţile sunt la ele acasă, nepăsarea faţă de cetăţeni se menţine, dorinţa de a demola garaje, chioşcuri etc. este tot mai avidă, astfel că nici cel mai mare optimist nu mai poate fi convins că oraşul va fi curând revitalizat.

Vom reveni.