Barbat din Mangalia, urmărit internaţional, prins in cursul zilei de ieri!

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru o infracțiune care ar fi fost comisă pe teritoriul Spaniei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, cu sprijinul Poliției municipiului Mangalia, au depistat un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Mangalia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă pe teritoriul Spaniei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Si, tot ieri,  poliţişti din cadrul Postului de Poliție Limanu au identificat un bărbat, de 41 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.