Măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Botezului Domnului

În perioada 05-06 ianuarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine la o serie de evenimente religioase organizate cu ocazia Sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, oamenii legii se vor afla în zonele în care se vor desfășura evenimentele programate în perioada următoare, vor purta discuţii cu cetățenii, le vor prezenta atribuțiile Jandarmeriei şi îi vor informa cu privire la respectarea normelor legale.

În această dimineață, jandarmii constănţeni sunt prezenţi în zona Catedralei Arhiepiscopale “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde va avea loc oficierea Slujbei Sfintei Liturghii, precum şi Slujba de Sfinţire a Apei.

Luni, 06 ianuarie, jandarmii vor avea în vedere asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), ce vor avea loc la Medgidia, Rasova, Mihail Kogălniceanu și Piatra.

În aceste misiuni jandarmii vor coopera cu efective din cadrul I.P.J. Constanța, I.S.U. Constanța și din cadrul Poliției Locale.

Având în vedere faptul că organizatorii estimează prezenţa unui număr mare de persoane la aceste evenimente, jandarmii constănțeni recomandă participanţilor:
– să evite îmbulzeala spre zona sticlelor cu Agheasmă pentru a nu se creea busculade;
– să respecte indicaţiilor organizatorilor și forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde atenţie bunurilor şi obiectelor personale;
– să supravegheze copiii pentru a nu se pierde în mulţime;
– să solicite sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgenţă.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*