24 aprilie 2024

Prima lună a anului, bogată în evenimente culturale găzduite de DCS Mangalia

 

În cursul lunii ianuarie, în cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia se vor desfășura următoarele evenimente:

1. De Ziua Culturii Naționale, sunteţi la film românesc, la Casa de Cultură Mangalia.
Pe 15 ianuarie, la ora 16:30, noul film semnat de Anca Damian, “Călătoria fantastică a Maronei”, care ne dezvaluie un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă Marona, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atragătoare, lasă urme profunde în viețile stăpînilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.
Prețul biletului este 8 lei, iar copiii sub 4 ani au gratuitate, dacă sunt însoțiți de un adult plătitor.
Tot pe 15 ianuarie, începând cu ora 19:00, pelicula „Maria, Regina României” vă așteaptă la Casa de Cultură Mangalia. Dacă n-ați apucat să vizionați filmul, acum este ocazia dumneavoastră..
„Maria, Regina României”, cea mai așteptată peliculă a toamnei, a umplut sălile de cinema din întreaga țară în primele săptămâni de proiecții. Entuziasmul publicului, proiecții sold-out, sesiuni de Q&A cu echipa, miile de mesaje ale spectatorilor, toate descriu imaginea unor seri minunate, care au scris cu farmec și entuziasm, recenzia unui film deosebit.
Prețul biletului, 15 lei.
Informații și rezervări: 0751.268.332

2. Tot pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită de Biblioteca Municipală Mangalia printr-o serie de activități specifice: expoziții și proiecții tematice, workshop de poezie ( poezie versus imagine vizuală sau plastică), seară literară.
Ineditul sărbătorii va fi reprezentat de acțiunea ,,Călători pe drumul culturii”. Astfel, vom porni prin oraș pentru a aduna gândurile cetățenilor despre Eminescu, la ceas aniversar. Apoi, gândurile așternute pe hârtie vor fi expuse în bibliotecă, pe un panou, începând cu data de 15 ianuarie și vor poposi acolo până la sfârșitul lunii.

3. Seria spectacolelor de teatru din 2020 va fi deschisă pe 19 Ianuarie, ora 17:00 cu piesa “Lupul, capra şi Scufiţa”.
Spectacolul este interactive, lansând o naraţiune diferită de a celor două poveşti “Scufiţa Roşie” şi “Capra cu trei iezi”. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste între 7 si 14 ani, însă cu siguranţă şi adulţii prezenţi la spectacol se vor amuza).
Mai multe detalii: la 0751.268.332.
Prețul biletului este de 20 de lei!

4. “Soţ de vânzare”, piesa de teatru după Mihail Zadornov, cu Maria Radu, Ana Odagiu, Marius Gilea.
Duminică, 26 ianuarie, ora 19.00 la Casa de Cultură Mangalia.
Prețul biletului: 30 de lei
Oxana (o tânără „modernă” până în vârful unghiilor, frumuşică, uşor naivă, dar extrem de determinată) îi propune Elenei Vladimirovna (nevastă de profesie, trecută de prima tinereţe, însă inteligentă, cu „look” si iniţiată în metehnele vietii) o afacere pe cât de indecenţă, pe atât de inedită: un contract de vânzare-cumpărare al mult doritului ei soţ contra tentantei sume de “douaj’ de mii”.
Andrei Vasilievici (mascul veritabil care trăieşte cu voluptate criza vârstei de mijloc) pare să facă toţi banii. Va fi însă de acord cu această tranzacţie? Vor reuşi cele doua femei să încheie incredibilul contract?
Subiectul tratează original şi picant eterna tema a trio-ului conjugal, în trei acte cu multiple si intense răsturnări de situaţii.
Cu sau fără acordul celor implicaţi, singura garanţie oferită este o seară plină de umor şi râsete-n cascade!
Pregătiţi-vă pentru o experienţă care vă va schimba, cu siguranţă, percepţia despre căsnicie şi…teatru românesc underground!

Includem, de asemenea și spectacolul din februarie:

5. Mangalia, Micutzu Cosmin Nedelcu vine la tine în oraş cu un super show de Stand-Up Comedy!
Baby on board cu Micutzu, Claudiu și Drăcea – Mangalia
Vă aşteptăm sâmbătă, 22 februarie, de la orele 18:00 si 20:00 la Casa De Cultura Mangalia.
Bilete online aici: https://bit.ly/2Sp944e sau offline la Casa De Cultură Mangalia
Informații: 0751 268 332.