19 martie 2024

După mai bine de zece ani, chiriașii ANL pot deveni proprietari!

Cele opt blocuri ANL din Municipiul Mangalia, cu 140 de apartamente, au fost scoase la vânzare, în luna decembrie, de către Consiliul Local. La mai bine de zece ani de la construirea lor și cu nenumărate probleme de infrastructură, remediate de mai multe ori atât de locuitori, cât și de către primărie, locuințele ANL din străzile Ion Budai Deleanu și Dimitrie Cantemir pot fi cumpărate de beneficiari.

Plata acestor apartamente se poate face, potrivit legii, fie integral, fie în rate. În acest din urmă caz, la semnarea actului de vânzare-cumpărare, chiriașul ce dorește achiziționarea imobilului trebuie să știe că va avea nevoie de 15% din valoarea apartamentului, plus 1% comisionul primăriei, în calitate de administrator. Ratele vor fi egale și vor conține și dobânda calculată de vânzător.

Potrivit legii, vânzarea blocurilor ANL se putea face la numai un an de la repartițiile către beneficiari. În cazul Mangaliei, chiriașii au avut de așteptat peste o decadă, unii dintre ei mergând și în instanță pentru dobândirea dreptului de a-și achiziționa locuința.

Potrivit deciziei consilierilor locali, cererile de cumpărare se vor soluționa în maximum 90 de zile de la data înregistrării cererii, în caz contrar Consiliul Local fiind pasibil de penalități către ANL de 0.01% pe lună. Valoarea finală a unui apartament de circa 47 mp este de circa 93.000 de lei, în timp ce a unuia de 87 mp ajunge la puțin peste 180.000 de lei.

2 thoughts on “După mai bine de zece ani, chiriașii ANL pot deveni proprietari!

  1. dupa mai bine de 10 ani din vina cui , cauzele sunt strategiile defectuase ale lui R.C. , toti stim scandalul in care OZZY s-a zbătut pentru a putea fi puse spre vanzare doar ca Radu C Cristian a asteptat momentul asta cheie – disperarea dinaintea alegerilor

  2. Din vina majorității chiriașilor care au stat cu mâinile în sân, așteptând a altcineva sa le scoată castanele din foc.

Comments are closed.