23 aprilie 2024

„Cioplit”, anul trecut, cu buldozerul, Cinematograful ”Pescăruș” va fi reabilitat cu finanțare de la CNI

Cinematograful ”Pescăruș” din Mangalia va fi reabilitat și modernizat, în baza unui proiect finanțat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Recent, ministrul de resort a inclus cinematograful din sudul litoralului pe lista de sinteză a obiectivelor de investiții care urmează să fie finanțate de CNI, în cadrul programului „Săli de cinema”.

Aflat în proximitatea falezei, Cinematograful „Pescăruș” a fost inaugurat în anul 1982, fiind cel mai frecventat așezământ cultural din sudul litoralului, până la jumătatea anilor 1990.

Primăvara trecută, administraţia Radu a găsit de cuviinţă să-l demoleze parţial, clădirea “ciobită” fiind lăsată să “decoreze” zona centrală a Mangaliei de atunci până în prezent.

Iniţial, s-a vorbit despre o reabilitare, după care s-a vehiculat ideea amenajării unei parcări. Cum această din urmă intenţie a stârnit revolta cetăţenilor, administraţia Radu a revenit şi a înaintat proiectul în vederea finanţării astfel ca cinematograful să fie modernizat.