19 aprilie 2024

Hotelierii din Saturn și Neptun, exasperați de șantiere! Administrația locală promite că totul va fi bine…

Dezastrul din stațiunile sudului litoralului Saturn și Neptun îi îngrijorează și, de ce nu, îi exasperează pe hotelierii din zonă, care, de la an la an, numără un profit din turism din ce în ce mai mic, în parte și din cauza infrastructurii perimate. La ora actuală, în cele două stațiuni, este refăcută trama stradală – la Saturn, câteva luni bune lucrările au bătut pasul pe loc, fiind reluate, anemic, de câteva zile, iar la Neptun a fost decopertată o întreagă stradă, cea ocolitoare, ce trece pe lângă Stadion.

Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare: potrivit administrației publice locale, lucrările la Saturn vor dura cel puțin până la jumătatea lunii mai, asta în condițiile în care activitatea se va mai înviora, pentru că, la ora actuală, șantierul este aproape părăsit. „Vom avea cel puțin un strat de asfalt până la jumătatea lunii mai”, ne dă asigurări viceprimarul Dragoș Angelescu. „Este posibil să nu avem lucrările finalizate, dar străzile vor fi funcționale, la fel și iluminatul”, mai spune alesul urbei.

Când vine vorba despre Neptun, viceprimarul nu mai pare la fel de optimist: „Șantierele au pornit abia acum pentru că acum s-au finalizat procedurile impuse de UE. Termenul de finalizare este de 18 luni”. Șantierul de la Neptun, care pornește de la Stadion și până la Haltă, va fi stopat pe parcursul verii și reluat în toamnă.