23 aprilie 2024

Deşi va avea buget local auster, primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan va deschide pentru cetăţeni un dispensar şi o piaţă de peşte

Chiar dacă anul acesta, va trebui trebui să se descurce cu mai puţine fonduri, având în vedere reducerea bugetului local, edilul comunei Pecineaga, Niculae Stan nu abandonează proiectele de interes pentru care a început demersurile în 2019. La sfârşitul acestei luni, va fi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2020, care se va ridica la 700.000 de euro, faţă de 1,1 milioane de euro cât era în 2019. „Se anunţă un an dificil, cu un buget mai mic, din care trebuie asigurate salariile şi utilităţile pentru a putea funcţiona corespunzător. Apoi, trebuie să avem un grad de încasare de 100%, pentru că orice leu contează. Chiar şi în aceste condiţii, nu voi renunţa la proiectele pentru care am realizat documentaţia necesară cu luni bune în urmă. Astfel, sunt bucuros să vă informez că la sfârşitul lunii martie vor fi începute lucrările de construcţie a unui dispensar, cât şi a unei pieţe de peşte. Cele două contracte au fost semnate, astfel că în curând le vom începe efectiv. De asemenea, vom achiziţiona un buldoexcavator, necesar la lucrările din comună. Nu în ultimul rând, vom racorda comuna la reţeaua de gaze naturale, vom continua programul de asfaltări cu reabilitarea a 15 km de drumuri din Pecineaga şi satul Vânători. În acelaşi timp, vom continua reabilitarea tramei stradale începute anul trecut. Pentru 2020, zon inclusă în programul de reabilitare se va întinde de la Şcoala Gimnazială nr. 2 până la grădiniţă, suprafaţa totală fiind de peste 1 km”, a declarat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.

Tot anul acesta, vor fi începute demrsurile pentru construirea unui nou cămin cultural, a unei săli de sport, cât şi a unui sediu nou al Primăriei. Toate aceste trei proiecte se vor derula prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).