Mai multe zone din judeţ au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

Astăzi – 06 februarie 2020, din cauza rafalelor de vânt, începând cu ora 04,00, la Stația de pompare și tratare Bifurcație Cumpăna s-au înregistrat multiple fluctuații și întreruperi de tensiune, pompele de la nivelul stației rămânând fără energie electrică. Încă de la primele căderi de tensiune au fost anuntați și reprezentanții E-Distribuție Dobrogea. Până la remedierea situației, consumatorii din comuna Cumpăna nu vor avea apă potabilă la robinete.
Vântul puternic a creat variații și căderi de tensiune și la Stațiile de pompare Palas, Dulcești, Olteni, Dumbrăveni, Cerchezu și Vadu Oii. La această oră sunt lipsiți de apă la robinete consumatorii din localitățile Olteni și Vadu Oii, în timp ce la Dumbrăveni și Cerchezu se asigură alimentarea cu apă din rezervoare.
Asigurăm toti consumatorii afectati de furnizarea apei din cauza disfunctionalitatilor de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele E-Distribuie Dobrogea vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele si statiile de pompare.

UPDATE
Astăzi – 06 februarie 2020, în jurul orei 14.00 a revenit tensiunea la Stația de pompare și tratare Bifurcație Cumpăna. Imediat ce a fost reluată alimentarea cu energie electrică, lucrătorii RAJA au efectuat manevrele necesare pentru repornirea pompelor, astfel că, în prezent toți locuitorii din localitate au apă la robinete la presiune normală.
La ora actuală, la nivelul județului Constanța, nu se poate furniza apă potabilă ca urmare a lipsei de energie electrică în localitățile Olteni, Dulcești, Pecineaga, Vadu Oii, Topraisar, Biruința și o parte a localității Eforie Sud.
De asemena, sunt înregistrate în continuare căderi de tensiune în localitățile Dumbrăveni, Măgura, Căscioarele, Cerchezu, Olteni și Nicolae Bălcescu, aici alimentarea cu apă făcându-se gravitațional, prin cădere liberă, din rezervoarele stațiilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*