24 aprilie 2024

A fost eliminat plafonul de 1.500 de lei din Programul RESPECT. Opoziția: „Nu este normal să premiem, din banii publici, pensionarii de lux”

Veste foarte bună pentru toți viitorii pensionari ai Mangaliei! Zece consilieri locali – PNL și UNPR – au decis eliminarea plafonului de 1.500 de lei până la care se putea încasa bonusul de 500 de lei pentru proaspăt pensionarii urbei. Proiectul RESPECT fusese adoptat, acum o lună, dar plafona bonusul de 500 de lei doar la pensiile de până la 1.500 de lei.

Nu este vorba despre un ajutor social. Este vorba despre un program pentru cetățenii Mangaliei care ajung la vârsta de pensionare”, a arătat viceprimarul urbei, Dragoș Angelescu, spre nemulțumirea celor opt consilieri ai opoziției, PSD, ALDE și PMP.

Să înțelegem că vom recompensa, fără nicio diferență, și tinerii polițiști pensionari de 44 de ani și proaspăt pensionații judecători cu 200 de milioane pensie. Nu este normal să premiem, din banii publici, pensionarii de lux”, a spus consilierul Paul Foleanu.

Prin urmare, începând de astăzi și, cel puțin până după alegeri, orice mangaliot, ajuns la pensie – fie ca este vorba de 100 de lei sau de 3.000 de euro – va putea înainta, la Primărie, o cerere de a beneficia de bonusul de 500 de lei!