Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților constănțeni

Astăzi, 27.06.2020, s-au afișat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020.
Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 70% (4198 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală de 10: de la19 la 20.
La proba de Limba și literatura română, 4640 de candidați (80%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 103 de candidați au obținut nota 10.
La Matematică, 3924 de candidați (67 %) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 128 de candidați au obținut nota 10.
Au fost depuse 806 de contestații.
Rata de participare la evaluarea națională a fost de 97 %: 5813 de candidați prezenți (dintr-un total de 5972 de candidați înscriși). Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.
Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 8 iulie conform Ordinului MEC nr. 4532/25.06.2020 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).
Ne bucură faptul că rezultatele elevilor constănțeni la Evaluarea Națională sunt foarte bune. Îi felicit pe colegii mei pentru implicare și pe elevi pentru seriozitatea de care au dat dovadă. Le urez succes în etapa de completare a opțiunilor, astfel încât acestea să corespundă proiecției educaționale pe care și-au stabilit-o a declarat Anca-Iuliana Dragomir, inspector școlar general adjunct.