23 aprilie 2024

În doar o săptămână, echipele Polaris Mangalia au strâns cantități impresionante de gunoaie, aruncate la voia întâmplării în oraș și stațiuni

 

Cu toate că mulți cetățeni se plâng din cauza mizeriei din oraș și stațiuni, aceștia nu conștientizează faptul că tocmai semenii lor umplu cartierele cu gunoaie menajere,  resturi provenite de la materialele de construcții, ambalaje, piese de mobilier etc.

Directorul Societății Polaris Mangalia, Florin Jianu a declarat, pentru ”Ediția de Sud”, că sunt câteva zone unde există ”tradiția” aruncării deșeurilor. ”Este vorba despre cartierul M.I. Dobrogeanu unde nu cetățenii, ci agenții economici vin cu camioane pline cu moloz, cărămizi, resturi de BCA, nisip etc. Aceștia obișnuiesc să apeleze la această metodă, deoarece fie nu au încheiat contracte cu societatea noastră, fie vor să declare o cantitate redusă de deșeuri pentru a plăti mai puțin. Numai săptămâna trecută, am intervenit de două ori în acest cartier, numai că, ulterior, au fost descărcate, din nou, cantități mari de deșeuri. De asemenea, se mai transportă cu căruța sau camionul diverse deșeuri și resturi menajere pe camp, în pădure, de regulă, după lăsarea întunericului pentru a nu fi surprinși. La fel se întâmplă și în multe cartiere din Mangalia. Printre acestea, strada Walter Mărăcineanu, pe General Vârtejan, în perimetrul fostului ICIL, pe strada Sirenei, la ghena situată lângă centrală termică, în curtea Spitalului Municipal Mangalia, dinspre strada Rozelor, în vecinătatea laboratorului de anatomie patologică”.

Astfel, în ultimele zile, în toate aceste zone cu probleme din oraș și stațiuni, echipele Polaris Mangalia au intervenit cu mai multe utilaje, printre care un traker cu 2 bene de 20 mc, un buldoexcavator, 1 graifer (utilaj cu cupă și benă proprii) și cu un skipper cu benă de 6 mc, colectând cantități uriașe de deșeuri.

Acțiuni similare vor continua și în perioada următoare.