25 aprilie 2024

Alianța nou plămădită, ”PSD+ALDE+PNȚCD MANGALIA” vrea să-i tragă preșul de sub picioare lui Cristian Radu

Marți, 28 iulie, la Mangalia, a fost semnat Protocolul privind înființarea structurii electorale ”Alianța PSD+ALDE+PNȚCD MANGALIA”.

Constituirea acestei alianțe la nivelul municipiului Mangalia are ca scop participarea comună la alegerile locale, programate pentru data de 27 septembrie 2020.

Astfel, membrii PSD, ALDE și PNȚCD s-au reunit pentru a-l detrona pe actualul edil, Cristian Radu care conduce, în felul lui, Mangalia de 8 ani încoace. Potrivit membrilor Alianței, obiectivul îl reprezintă nu doar câștigarea alegerilor locale, ci și obținerea unui număr majoritar de aleși în Consiliul Local Mangalia. După cum se știe, în primul său mandat Cristian Radu se văicărea că nu poate face treabă din cauza consilierilor din opoziție, pentru ca în al doilea mandat să aibă de partea lui 12 din 19 consilieri locali care i-au votat, fără să clipească, toate proiectele nefaste și costisitoare.

Revenind la noua Alianță, aceasta îl va avea drept candidat pe fostul primar și fostul deputat, Zanfir Iorguș, desemnat ca urmare a poziției favorabile pe care o are într-un sondaj realizat recent.

Astfel, fostul edil îl înlocuiește pe Nicolae Moroianu, care, deși nu are un trecut pătat, nu este foarte cunoscut la nivel local, șansele acestuia de a domina alegerile fiind destul de reduse.

În ceea ce privește lista pentru Consiliul Local Mangalia, primele poziții, respectiv 1 – 6 sunt adjudicate de PSD, poziția 7 aparține ALDE, poziția 8 – PNȚCD, 9 și 10 – PSD, 11 și 12 – ALDE, 13 și 14 – PSD, 15 – 16 – ALDE, 17 – 18 – PSD, 19 – 20 – ALDE.

Alianța va avea și un coordonator al campaniei electorale ce va fi stabilit de către candidatul la funcția de primar.

De asemenea, potrivit protocolului, ”părțile se angajează ca orice acord, înțelegere, convenție viitoare, încheiată la nivel local, propusă a fi realizată cu alte partide sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, să fie anterior negociată și semnată de către președinți PSD, ALDE, respectiv PNȚCD”.

Rămâne de văzut cum se va desfășura campania electorală, începută cu obișnuitul start furat de actualul edil, Cristian Radu, care și-a cocoțat ditamai panoul, pe DN 39, în care ne anunță că a modernizat Mangalia cu bani europeni, în loc să recunoască faptul că ”mărețele” sale lucrări s-au finalizat cu bani din bugetul local.

Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă a treia oară va fi cu noroc pentru Zanfir Iorguș, înfrînt de 2 ori de Cristian Radu, prima dată după reluarea alegerilor, în 2012, și a doua oară în 2016, când a reușit să obțină victoria doar la o singură secție de votare.