Grup de suport pentru parintii copiilor cu dizabilitati

Asociatia „Paideia“ initiaza un grup de suport, adresat parintilor, bunicilor, apartinatorilor unor copii cu dizabilitati – Sindrom Down, autism, Sindromul Rett, Sindromul ADHD, parapareza spastica, retard mintal etc.

„Va asteptam cu mare drag sa luati parte la o astfel de experienta. Cei ce doresc sa se inscrie in acest grup o pot face pe adresele de mail sieupot@gmail.com , chiriacescu_monika@yahoo.com sau la telefon 0761.499.791“, ne-a declarat presedintele Asociatiei „Si Eu Pot“, Diana Petre.

web site: www.sieupot.ro
 http://centrulpaideia.ucoz.ro/

Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000190479323&ref=tn_tnmn
              http://www.facebook.com/profile.php?id=100003687101310&ref=ts
Picasa: https://plus.google.com/photos/116904473411207944175/albums?banner=pwa

5 Comments

 1. Stau si ma intreb daca cele doua doamne Chiriacescu si Petre atunci cand au decis ca POT au constientizat ca pentru a lucra cu acesti copii ai nevoie de specializare in psihopedagogie speciala , de formare (uneori ani! ) in terapii create special pentru a raspunde nevoilor acestor copii : ABA , PECS ,TEACH .
  ,, E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune ” !

  • Centrul Educational Paideia, prin cele doua cabinete de psihoterapie, dispune de o echipa interdisciplinara: dna. Chiriacescu este formata in consiliere psihologica (cu parafa independenta), dna. Petre este asistent social specialist (cu parafa independenta). Cu privire la cei trei psihoterapeuti, acestia au minim doi ani de experienta si formare continua pe ABA, doi dintre ei lucrand in paralel la Scoala Speciala Nr. 1 din Constanta.
   Suntem onorati ca PUTEM oferi o mana de ajutor celor care chiar au nevoie de noi.

   Petre Diana
   Asistent social specialist / Presedinte Asociatia SI EU POT

 2. Buna ziua
  Sunt o mamica cu un copilas cu autism si sufar in fiecare zi sa il vad astfel, sa stiu ca nu este un copil ca toti ceilalti. Nu mi se pare normal ca cineva sa puna la indoiala competenta cuiva, mai ales atunci cand nici macar nu a avut vreun contact cu acea persoana. Si in plus, cred ca acea defaimare a imaginii despre care se vorbeste aici este foarte usor de combatut, prin LEGE! Parerea mea, daca esti sugr pe tine, nu ceda! Asadar, succes! Si voi puteti!

 3. Buna ziua
  Ma bucur sa vad ca anuntul nostru a starnit interes. Pentru persoanele care isi doresc sa cunoasca specializarea doamnei Chiriacescu (ex Otvos), le invitam sa caute pe http://www.copsi.ro, site-ul Colegiului Psihologilor, in Registrul Unic al Psihologilor din Romania, dupa nume, specializarea ei in domeniul consilierii psihologice. Se lucreaza numai conform competentelor si numai cu drept de libera practica. Dovada specializarii poate fi pusa la dispozitia beneficiarilor si nu numai.
  Cat despre ideea doamnei danni37, despre defaimarea imaginii noastre ca si organizatie si persoana fizica, ma gandesc ca scopul tuturor organizatiilor de acest gen ar trebui sa fie aducerea unor schimbari in bine intr-o comunitate cu probleme, nu-i asa? Si ar trebui cumva sa se lucreze pe baza codului deotologic, care sustine: „Art. VII.2. Psihologii vor manifesta respect fata de colegii lor de profesie si nu vor exprima critici nefondate si etichetari la adresa activitatii lor profesionale.”??

 4. Eu sunt de parere ca, in spiritul Codului Deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practica, mai intai, avem nevoie sa discutam intre noi, specialistii, eventualele neintelegeri. Asa procedez si eu, si asa voi proceda in continuare. Daca un coleg psiholog nu are competente pentru o specializare pe care spune (si se verifica) ca o practica, mai intai prefer sa vorbesc direct cu acel coleg/colega. Nu mi se pare corect ca cineva sa se joace cu viata cuiva, doar pentru ca, generic, are titlul de psiholog, dobandit cine stie cum, si cine stie unde. In schimb, cand lucrurile sunt evidente, asa cum este cazul colegei noastre Monica Otvos(actualmente Chiriacescu), mi se pare ca tocmai Codul Deontologic invocat de mine mai sus nu a fost bine inteles si aplicat de catre cel/cea care a postat acel mesaj.
  Asadar Monica, ai tot sprijinul meu, stiu ca esti un om bun si frumos, stiu ca ai toate competentele necesare pentru a lucra inclusiv cu copiii cu dizabilitati, si mai stiu ca, orice incepator are nevoie sa inceapa de undeva, oameni buni! Sa nu intelegeti ca „un incepator” este mai putin calificat decat un altul mai „batran” in meserie, nu! E vorba de faptul ca si unul si celalalt au competente si, diferenta (poate) este data de obisnuinta de a lucra cu astfel (sau altele) de cazuri.
  Dealtfel, invit pe toti colegii mei psihologi cu competente pentru psihoterapie sau consiliere psihologica, la intalniri „amicale” ca sa le zic asa…Vedem noi ce facem la acele intalniri, poate ne intervizam un pic, poate mai discutam despre noi pur si simplu, poate…
  Cert este ca, nu este frumos sa ne spalam rufele in public (Codul Deontologic interzice astfel de atitudini) si, chiar daca practicam o meserie liberala si „solitara” ca sa-i spun astfel, de fapt, DOAR IMPREUNA suntem cu adevarat mai puternici, mai buni in ceea ce facem, mai atenti cu noi, si cu cei din jurul nostru…

  Va doresc zile senine, si multa iubire!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*