Plaja din Costinești îndeplinește toate condițiile cerute de către turiști

Fiecare sezon estival adună în stațiunea tineretului, Costinești, zeci de mii de turiști români și străini, fapt ce le îndreptățește pe autoritățile locale să nu se plângă, niciodată, de criză. Ca și sezoanele trecute și în cel actual primul val de vizitatori s-a făcut remarcat încă de la începutul lunii iunie, turiștii având noroc de o vreme excelentă pentru plajă și plimbări.

Ajunși în stațiune și cazați la hoteluri, vile, pensiuni ori particulari, clienților nu le rămâne decât să se distreze, mai ales că au la dispoziție o gamă variată de posibilități. Din luna mai, până în prezent reprezentanții Primăriei Costinești au eliberat aproape 300 de autorizații de funcționare pentru activități sezoniere, ce pornesc de la comercializare alimente, până la închirieri de ambarcațiuni.  În plus, în Costinești sunt deschise mai multe locuri de joacă pentru cei mici, cât și un parc de distracții. De asemenea, turiștii veniți la plajă pot face schi nautic, se pot plimba cu barca, ski-jet-ul ori banana sau se pot distra, făcându-și tatuaje temporare care se pot menține pe piele până la 6 luni. Devenită de ani buni, obiectiv turistic, epava de la Costinești poate fi admirată de aproape în timpul unei plimbări cu vaporașul. 

După apusul soarelui, cele 4 discoteci renumite din stațiune îi așteaptă pe petrăcăreți să savureze cocktailuri cu și fără alcool și să țină ritmul pe muzica celor mai tari DJ din țară. În această perioadă, din cele peste 30.000 locuri de cazare existente, incluzând și satul Schitu, sunt ocupate peste 20.000.

Salvamar si ambulanta, disponibile non-stop

 

Plaja începe să prindă viață începând cu ora 7.30 și se golește după ora 20.00. În general, turiștii servesc micul dejun chiar în timp ce se îndreaptă spre nisip, mai cu seamă că zecile de unități de alimentație publică (tarabe, terase, restaurante, fast-food-uri) se întrec în meniuri proaspete și accesibile. Turiștii savurează cartof copt umplut cu brânzeturi sau carne din curcan la grătar, pizza, comercializată și cu felia, hamsii fierbinți cu mămăliguță și maioneză din usturoi, gogoși umplute ori inelușe, sandviciuri, kebab, shaorma etc. la prețuri cuprinse între 2 – 8 lei/bucata. Un frappe cu gheață se vinde cu 5 lei, iar un fresh din portocale sau grapefruit costă 9 lei/paharul mare. În drum spre plajă, cei mici, dar nu numai, se agață, inevitabil, de câteva suveniruri, accesorii, articole de plajă, îmbrăcăminte sau de încălțăminte, mai cu seamă că numărul produselor este de ordinul sutelor. Cel mai bine vândute sunt brățările viu colorate, confecționațe din mărgele din plastic ori din lemn ce costă înte 2 – 6 lei, însă nici cele din piele naturală nu rămân nevândute, chiar dacă valorează 20 – 25 de lei. Gentuțele din diverse materiale pentru fetițe, cât și cele pentru plajă sunt, de asemenea, ”vânate” de către cliente, prețurile variind între 10 – 25 lei fiecare.

Plaja destinată turiștilor, spun reprezentanții Primăriei Costinești, oferă toate condițiile. „Sunt amplasate 6 foișoare și un punct de prim-ajutor. De asemenea, Primăria dispune de o ambulanță care oferă servicii medicale în regim non-stop. Salubrizarea plajei revine societății care a concesionat-o, în rest, în stațiune, de curățenia zilnică se ocupă Primăria”, ne-a declarat viceprimarul localității, Marin Băduică.

Acesta ne-a mai spus că în curând se va atinge vârful sezonului, moment în care, la Costinești, se va ocupa și ultimul loc de cazare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*