19 aprilie 2024

Primarul Cristian Radu dă bile negre transportului local și lucrărilor de anvelopare a blocurilor

Primele două săptămâni la Primărie i-au fost suficiente edilului Cristian Radu să-și facă o imagine a instituției pe care o coordonează. De altfel, printre primele sale nemulțumiri se află mersul lucrurilor din Primărie care nu este pe placul său. ”Nu-mi place ce se întâmplă în Primărie. Trebuie așezate lucrurile”. Primarul nu a dorit să dea mai multe detalii, însă bănuim că s-a referit la ineficiența activității unei părți a angajaților, motiv pentru care, în viitorul apropiat, acestora le vor fi trasate noi directive, astfel ca circuitul documentelor și al deciziilor luate să fie operative și funcționale.

Un alt aspect care-l irită pe edil îl constituie transportul local și în stațiuni, care, în opinia sa, nu se desfășoară la parametrii normali. Primarul a mai ținut să precizeze, la întâlnirea cu președinții asociațiilor de proprietari, că anumite categorii socio-profesionale, șomeri, elevi, studenți, cadre didactice și medicale vor putea circula gratuit. De asemenea, a anunțat că va fi continuat programul de acordare a pachetelor cu alimente, acestea urmând să fie livrate la domiciliul beneficiarilor.

Întrebat când vor dispărea șanțurile și praful de pe străzile unde s-au executat lucrări de pavelare ori racordare la rețeaua de gaze, primarul Mangaliei a cerut îngăduință cetățenilor. ”Lucrurile trainice se fac în timp. Se va mai interveni, în mai toate zonele, până la jumătatea lunii septembrie, când se va încheia montarea țevilor de gaz până la punctele termice. Vor fi lucrări care vor deranja, dar prefer să fiu criticat două-trei luni, după care, sunt sigur, că mi se va mulțumi”, a glumit primarul.

Nu în ultimul rând, edilul a desființat anveloparea blocurilor din oraș, mai cu seamă că a constatat că la unele blocuri, deja, pică tencuiala. ”S-a făcut treabă de mântuială, iar un bun exemplu este felul cum arată blocul de vizavi de Primărie. Cel care a executat lucrările, se pare că ”știe” de toate, dar nu face nimic și mă refer la administratorul societății furnizoare de agent termic, implicat și în refacerea fațadelor blocurilor. Lucrăm la un proiect nou, amplu, pe termen lung, care va implica și realizarea de balcoane, acolo unde acestea nu există”.

Pus pe fapte mari, ca să nu fie nevoit să-și caute alt loc de muncă peste patru ani – după cum a afirmat, referindu-se și la membrii echipei sale care au demisionat din funcțiile pe care dețineau – primarul Cristian Radu a mai precizat că la data de 1 octombrie ac va demara pregătirile pentru sezonul estival 2013, până atunci având în plan organizarea mai multor evenimente cultural-artistice, menite să atragă turiști.