25 aprilie 2024

Avem cel mai bun program—www.usrplus.ro—și oameni pregătiți să îl pună în aplicare – George Gima

Are 12 ani de experiență profesională: în primii ani de carieră în audit și investigarea fraudelor economice; iar apoi în gestiunea riscurilor politice în momente de instabilitate, în perioade electorale, de criză sau post-conflict.

A lucrat în audit și consultanță în peste 40 de țări, cu guverne, organizații internaționale sau companii private, în special în SUA în timpul alegerilor din 2016, în America de Sud (în 2016 în Argentina în timpul alegerilor prezidențiale și Brazilia pe perioada de impeachment prezidențial), în Africa de Vest (Nigeria, Guinea), și în multe țări din UE.
A studiat în instituții din România, Italia și SUA în economie, audit, relații internaționale și comunicare, fiind și bursier al Ministerului Francez de Afaceri Externe la Institutul de Științe Politice din Paris. Din 2017 a fost implicat în Platforma România 100, și ulterior în USR-PLUS, a fost voluntar în echipa lui Dacian Cioloș, iar la ultimele alegeri a fost voluntar în echipa de campanie a lui Stelian Ion.
Își dorește să contribuie la dezvoltarea diplomației economice a Romaniei în perioada post-covid, prin promovarea intereselor țării noastre și prin atragerea de investiții—în special cele social responsabile, care pot asigura o dezvoltare economică durabilă, respectul față de calitatea vieții cetățenilor și față de mediu.
De asemenea, consideră ca priorități absolute în România:
• În economie și finanțe: creșterea încasărilor la bugetul statului (avem cel mai mic procent din PIB de încasări din UE); combaterea evaziunii fiscale; digitalizarea și debirocratizarea administrației publice; crearea unui hub regional de start-ups.
• Incluziunea socială a tinerilor: diminuarea riscului de sărăcie și excluziune; impulsionarea învățământului vocațional; grija pentru copiii din centre de plasament.
• Combaterea violenței domestice: o serie de modificări legislative; reformarea instituțiilor care se ocupă de protecția femeilor si copiilor.
Pe 6 Decembrie votează candidații USR PLUS!