19 aprilie 2024

Avem un program clar – www.usrplus.ro – și oameni pregătiți să îl pună în aplicare – Florin Timofte, doctor în biologie marină.

Are 43 de ani și este născut la Constanța. Este doctor în biologie și, în cei 19 ani de carieră, a acumulat o experiență importantă în cercetarea marină, prin proiectele pe care le-a coordonat sau în care a lucrat ca cercetător, pornind de la cele naționale, europene și internaționale și terminând cu proiecte private, câștigate la competiții sau în cadrul licitațiilor publice.
A contribuit la implementarea directivelor europene ce privesc mediul marin și biodiversitatea. În toată această perioadă a intrat în contact cu modul de organizare al activității de cercetare din Europa, a văzut și a învățat de ce acolo se poate și la noi nu și a înțeles ce ne lipsește și ce trebuie îmbunătățit. Din 2016 s-a alăturat USR și crede cu fermitate că aceasta reprezintă alternativa politică de care România are nevoie.
Candidează pe listele USR PLUS pentru Senat pentru că s-a săturat de hoție și de penali în funcții publice și pentru că își dorește un viitor pentru copiii din România. Consideră că poate folosi experiența sa profesională pentru a îmbunătăți viața celorlalți.
În calitate de senator va milita pentru adoptarea măsurilor de asigurare a unui management profesionist în toate unitățile sanitare care să permită respectarea intereselor pacienților și ale angajaților, fără manageri numiți politic care să urmărească interesele personale sau ale celor care i-au numit in funcții.
De peste opt ani, colaborează cu companiile din zona de explorare și exploatare a resurselor de petrol și gaze de pe platforma continentală românească a Mării Negre și a văzut lipsurile din legislația națională privind protecția mediului în ceea ce privește acest tip de activități. De aceea, va contribui cu experiența sa la optimizarea legislației în domeniu.
Pe 6 Decembrie votează USR PLUS!