24 aprilie 2024

Stelian Ion, comandantul deputaților în lupta împotriva PSD în Parlament

Stelian Ion a fost comandantul deputaților în lupta împotriva PSD în Parlament, așa cum l-a descris Dacian Cioloş.
🔷Avem cel mai bun program – www.usrplus.ro – și cei mai buni oameni pentru a-l pune în aplicare.
🔷Candidat din partea USR PLUS Constanța pentru un nou mandat de deputat, Stelian Ion este de profesie avocat și unul dintre cei mai activi apărători ai justiției din Parlamentul României. S-a născut şi a crescut la Constanța, unde a urmat cursurile Școlii Generale nr. 29 și apoi pe cele ale Liceului Teoretic Ovidiu. A fost admis la Facultatea de Drept, din cadrul Universității București, iar, după absolvire, a ales să se întoarcă în oraşul natal.
🔷A devenit deputat în 2016, pe listele USR, iar, în timpul mandatului său, a activat în Comisia juridică, de disciplină și imunități, dar și în Comisie „Iordache”, unde a propus sute de amendamente ca să îndrepte dezastrul produs de legile justiţiei. În cei 4 ani, Stelian Ion a avut nenumărate intervenți și inițiative legislative și a contribuit la redactarea sesizărilor la Curtea Constituțională care, într-un final, a fost nevoită să declare neconstituționale modificările aduse legislației penale. De asemenea, a redactat și inițiat, alături de colegii săi, mai multe propuneri legislative la proiectul de înființare a DNA-ului pădurilor și a contribuit și la redactarea textului care a stat la baza proiectului “Fără Penali în Funcții Publice”.
🔷Stelian Ion a intrat în Parlament ca avocat şi a devenit gardian al statului de drept în România. A avut o contribuţie majoră pentru apărarea justiţiei şi a democraţiei şi în continuare va depune un efort şi mai consistent în aceeaşi direcţie. Apărarea statului de drept, corectarea legilor justiţiei, desfiinţarea Secţiei Speciale şi repornirea activităţii DNA sunt angajamentele pe care le susţine candidatul USR PLUS Constanţa la Camera Deputaţilor. Toate au un singur obiectiv: o Românie fără hoție, o țară în care dreptatea și corectitudinea reprezintă valori esențiale. Dorește ca, în următorii patru ani, să mențină linia proiectelor legislative referitoare la legile justiției și ale mediului. Consideă că trebuie să se facă o schimbare fundamentală, iar asta înseamnă în primul rând reviziuirea Constituţiei. Punctul zero al schimbării este însă proiectul ”Fără penali în funcții publice”, care a devenit deja o iniţiativă cetăţenească pentru care au semnat foarte mulţi români.
🔷Constănţean din naştere, Stelian Ion are în vedere proiecte care vizează direct judeţul nostru, o zonă cu atuuri imbatabile, cum ar fi marea, plajele, portul, poziția geostrategică şi proximitatea Deltei Dunării. Consideră că pentru a se dezvolta, Constanța are nevoie de investiții majore, realizate transparent, fără cotă-parte pentru mafia politică, are nevoie de fonduri europene și de o strategie de turism viabilă, care să depășească stadiul turismului estival și de weekend.
Stelian Ion consideră că bilanțul la 30 de ani despre situația în care se găsește România din punct de vedere al instituțiilor statului, nu arată deloc bine. Sunt instituții blocate de pile, de politizare pe toate palierele și din cauza aceasta statul nu funcționează aşa cum ar trebui.
🔷”Pe 6 decembrie îi putem oferi României, șansa unei schimbări reale. Traversăm cu toții o perioadă grea, generată de pandemia de Covid-19, însă, neparticiparea noastră la alegerile din 6 decembrie nu va rezolva problemele ultimilor 30 de ani. Este esențial să mergem la vot, pentru că opinia fiecăruia dintre noi contează și doar împreună putem schimba ceva”, este declarația canditatului USR PLUS la Camera Deputaților, Stelian Ion.