19 aprilie 2024

Cursurile de la Centrul „Ion Creangă” din Tuzla, un succes pentru organizatori. Edilul Taner Reșit: „Investind în cultura celor mici, investim în viitorul comunei!”

Activitățile derulate la Centrul pentru Tineret Ion Creangă din Tuzla sunt în plină desfășurare. Săptămânal, aici, copiii comunei participă la ateliere de creație, cursuri de șah, de limba engleză și multe alte ore desfășurate, gratuit, de profesori calificați.

Cursurile au început de numai câteva zile, dar, pe rețelele de socializare părinții s-au arătat încântați de inițiativă: „Știu că este greu, ca orice nou început si, pentru a nu renunța la tot ce realizati am si eu un mesaj pentru toti cei implicati in acest proiect. Venim dupa un an cu totul diferit, care ne-a învățat sa apreciem altfel lucrurile, iar reluarea acestor cursuri a venit ca o gură de oxigen pentru fetița mea. Și acum, mai mult ca in anii anteriori, pot spune prin prisma celor povestite de fata mea ca si feedback ca este extrem de incantata, iar fericirea mea ca si parinte este sa o vad bucuroasă, sănătoasă și evoluând frumos! Mulțumesc frumos tuturor celor implicati in acest proiect si in speranța ca totul va fi bine, sa nu se renunțe la aceste cursuri!”, arată, într-o postare publică, mămica uneia dintre micile cursante, Seniz Peneuașu.

Activitatea Centrului este susținută, necondiționat, ca de fiecare dată, de administrația locală a comunei Tuzla. Primarul localității, Taner Reșit, este de părere că numai sprijinind noua generație în formare, din punct de vedere educativ, cultural și social, comuna pe care o păstorește va continua să se dezvolte în anii ce vin: „Investind, astăzi, în copiii noștri, investim, de fapt, în proiectele pe care aceștia le vor dezvolta, în viitor, pentru localitatea în care s-au născut și în care trăiesc. Fără un învățământ de calitate, în condițiile similare celor oferite de alte state ale Uniunii Europene, fără o tradiție culturală, educativă și, de ce nu, sportivă, nu putem forma viitorii locuitori ai comunei, cei care vor trebui să continue dezvoltarea acesteia. Activitatea Centrului Cultural Ion Creangă a fost, este și va fi o prioritate a administrației locale, mai ales că rezultatele obținute aici au depășit, de mult, granițele țării”, spune Taner Reșit.

Reamintim că, săptămânal, la Centrul Cultural Ion Creangă au loc următoarele cursuri:

Luni – limba engleză
Marți – meșteșuguri, tradiții, istorie
Miercuri – cursuri de șah
Joi – Clubul de carte, educație non formală
În fiecare zi cursurile încep la ora 13.30 și se termină la ora 14.30.