19 aprilie 2024

Pe repede înainte și în șoaptă, suntem anunțați de dezbaterea „publică” a bugetului local!

Postat pe site-ul oficial al Primăriei Mangalia, în cursul zilei de astăzi – deși a fost înregistrat de către ordonatorul de credite în urmă cu aproape zece zile – anunțul privind dezbaterea publică pe marginea bugetului de venituri și cheltuieli al Mangaliei are o mare hibă: nu este absolut deloc prezentat, sub formă de draft, notă, schiță rudimentară, orice altă formă care ar constiui o bază a dezbaterii solicitate de Cristian Radu, primarul orașului.

Edilul se mulțumește să anunțe că miercuri, 24 martie, la orele 12.00, va avea loc dezbaterea, că așteaptă propuneri, sugestii și opinii la telefon, fax și pe e-mail și că, dacă, totuși, ținem morțiș să venim și fizic la Primărie (de ce nu la Casa de Cultură, unde ar încăpea un număr incomparabil mai mare de mangalioți plători de taxe și impozite, nu știm), trebuie să ne anunțăm intenția de participare. Și, dacă la Casa de Cultură nu se poate (o fi de vină mucegaiul din sala de spectacole), ni se spune că noi, „doritorii”, putem căpăta, prin amabilitatea primăriei, un link de accesare al videoconferinței în cadrul căreia va fi dezbătut bugetul.

Ne dorim, totuși, să nu fie același link cu cel al ședințelor de Consiliu Local. Care e blocat de mai bine de un an pentru muritorii de rând, fiind accesibil doar aleșilor locali.