"Editia de Sud": Acestea sunt concurentele la „Miss Diaspora“ 2012!

Bianca Lazar, 17 ani (Australia)

Este născută la Melbourne în anul 1995, dintr-o familie cu ambii părinți români. Mama ei este din Bucovina, iar tatăl din Bacău. Are o soră mai mică și o pisicuță adorabilă. Este elevă în clasa a XI-a. Este campioană de dans la Australian Dancesport Championships, la categoria dansuri latine și clasice. Visul ei neîmplinit și aprins în inima ei este acela de a ajunge la Blackpool Dance Festival din Londra.

Diana Musca, 19 ani (Belgia)

S-a născut la Baia Mare, iar în anul 2006, părinții au decis să se mute definitiv în Belgia. Sora ei a fost finalistă la Miss Diaspora 2011. Diana este studentă își doreste să devină regizor de film. Îi plac: fotografia, dansul și desenul. Va reprezenta Belgia – Flandra la Miss Diaspora 2012.

Margareta Spanu, 18 ani (Belgia)

S-a născut într-o familie de muzicieni cu tradiții: bunicul – compozitor, părinții violoniști. Frații și surorile au studiat muzica. La vârsta de 8 ani și jumătate s-a stabilit cu familia la Bruxelles. Mama lucrează în Orchestra Națională a Belgiei, tatăl predă vioara. A participat la multe activități umanitare iar în perioada de studii a scris trei cărți, una de povești, una de poezii și o piesă de teatru. A câștigat o bursa la o școală internatională, iar din anul următor va studia în Republica Moldova pentru a aprofunda limba română și limba rusă. Va reprezenta Belgia – Bruxelles la Miss Diaspora 2012.

Dorina Cioran, 17 ani (Belgia)

S-a născut la Cernavodă, iar acum locuiește cu familia la Bruxelles. Are o soră mai mică cu 2 ani. Este elevă și își doreste să devină medic. Desenează și îi place să citească, să asculte muzică, să călătorească și să înoate. Va reprezenta Belgia – Valonia la Miss Diaspora 2012.

Maria Daniela Necsulescu, 20 ani (Olanda)

S-a născut la Mangalia. A plecat la vârsta de 16 ani în Germania pentru a urma cursurile unui liceu. Acum este studentă la Mastricht și locuiește în Olanda. Vorbește engleză, spaniolă, germană și franceză. Iși dorește să urmeze o carieră politică și să devină europarlamentar.

Teodora Irina Petrescu, 17 ani (Germania)

Provine dintr-o familie de români cu inițiative organizatorice cu și pentru români. În România au avut o agenție de turism și în felul acesta a avut șansă să călătorească foarte mult prin Europa. Iși dorește sa ajungă și în America. Este mândră că este româncă. Iși iubește foarte multe mult restul familiei pe care a lăsat-o în România: bunici, unchi, mătuși, verișori. Pictează și de curând a avut un vernisaj.

Marina Valeria Jurca, 19 ani (Serbia)

S-a născut la Vârșet într-o familie de români sufletiști care au luptat și luptă pentru a păstra folclorul românesc în Banatul Sârbesc. În urmă cu doi ani s-a alăturat tatălui ei care este coregraf, instruind o mică trupă de dansatori. Își dorește foarte mult să devină medic, dar este sigură că va continua să și promoveze obiceiurile, graiul și portul românesc. Este interpretă de folclor românesc, cântă și la clarinet. Îi plac zborul cu parapanta și înotul.

Alexandra Mariana Lapte, 17 ani (Spania)

A venit în Spania împreună cu părinții și sora ei sperând într-un viitor mai bun. Este elevă și își dorește să devină fotomodel. După terminarea studiilor ar vrea să-și deschidă un restaurant. La Miss Diaspora 2012 va reprezenta Spania, Regiunea Catalunia.

Vladimira Vicol, 19 ani (Franta)

S-a născut la București. Pleacă la Paris în urmă cu 8 ani, atunci când mama ei se căsătorește cu un cetățean francez. Mama este artist plastic, iar tatăl ei vitreg – journalist. Este elevă la secția umană, iar materiile ei preferate sunt istoria și arta. Îi place să deseneze, e pasionată de mitologia greco-romană. Nu ar putea trăi fără muzică. Vrea să devină infographist și să creeze desene animate.

Bianca Adriana Nicolae, 19 ani (Cipru)

S-a născut la Ploiesti și are un frate geamăn. Parinții sunt divortați și ea locuiește împreună cu mama. Ii place, muzica, fotografia, arta. Își dorește să-și continue studiile la pian și să devină un model international.

Ioana Adelina Andronic, 19 ani (Italia)

S-a născut la Târgu Frumos, unde a locuit până la vârsta de 10 ani, când părinții au decis să-și ducă copiii alături de ei în Italia. De atunci locuiește la Roma. Are doi frați și o soră. Datorită unor persoane speciale au reușit să meargă înainte. Iși dorește să devină administrator într-o companie international. Vorbește italiana, engleză, franceză.

Andreea Iuliana Benchea, 22 ani (Italia)

A crescut la Roman cu o mama casnică, în timp ce tatăl muncea în țară și străinătate. Mai are încă două surori. A plecat din țară sperând într-o viață mai bună. Vorbește italiana, engleză și franceză. Își dorește să devină prezentatoarea unei emisiuni de televiziune.

Alexandra Talapan, 17 ani (Spania)

Locuiește în Spania împreună cu familia. Are o soră în vârstă de 19 ani. Tatăl ei este campion olimpic. Își dorește să devină actriță. Cântă la pian, a făcut 4 ani de balet și 2 ani de teatru.

Ana Narcisa Anghel, 21 ani (Spania)

Adoră să călătorească, să citească, să fotografieze natura, să asculte muzică și să danseze.

Diana Elena Ciubotaru, 23 ani (Italia)

S-a stabilit în urmă cu 9 ani, în Italia împreună cu părinții. Mai are o soră mai mare. Toți muncesc și duc o viață decentă, dar le lipsesc enorm locurile natale. Speră să se stabilească în curând în România. Își dorește să devină avocat. Vorbește engleză, italiană, spaniolă.

Marina Cusnir, 20 ani (Rep. Moldova)

Familia înseamnă enorm de mult pentru ea, ei sunt cei care o susțin în tot ceea ce face. Tatăl – fost sportiv și mama în trecut bucătăreasă au acum o mică afacere. Are și o soră – jurnalistă la Pro TV care îi este cea mai bună prietenă. Este o fire energică, îi place să se implice în diverse proiecte creative. Simțul umorului și gândirea pozitivă o însoțesc în cele mai dificile momente. Adoră să danseze pe ritmuri latino, iar o plimbare cu bicicleta îi dă o senzație de libertate greu de înlocuit. Este pasionată de arta fotografică.

Mariana Damian, 20 ani (Ucraina)

Este născută în regiunea Cernăuți, raionul Noua Suliță. Părinții ei sunt oameni simpli și modești, deprinși să muncească pentru a-și câștiga pâinea. Are un frate student anul III la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din Cernăuți. Mariana este studentă anul V la Institutul de Economie și Comerț Cernăuți, Universitatea din Clermond Ferand (Franța), specialitatea management. Pasiuni: dansul, cântecul. Aptitudini: dans popular.

Patricia Daiana Pop, 19 ani (Austria)

După 1989 părinții ei au decis să se stabilească în Austria pentru un viitor mai bun. Patricia s-a născut în țara valsului, a copilărit și a mers la școală în Graz. Părinții au avut grijă să învețe limba română. Vorbește și germana, engleza, italiana, spaniola și franceza. Își dorește să lucreze în domeniul turismului și să câștige concursul Miss Diaspora.

Krisztina Alexandra Sipos, 22 ani (Spania)

Părinții ei au divorțat. Mama s-a recăsătorit și a plecat în Spania. Ea și fratele ei au rămas în grija unei mătuși. După doi ani au venit și ei în Spania. Le-a fost destul de greu la început, dar s-au acomodat și acum toată familia dorește să rămână în Spania. Este chelnăriță dar dorește să devină asistentă medicală. Vorbește catalana, spaniola și engleza. Pasiuni: dansul, plimbări cu rolele, shopping-ul și călătoriile. La Miss Diaspora 2012 va reprezenta Spania, Regiunea Catalunia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*