Spirala de hiatus de la Costinesti are loc pe 27 august

Câteva mii de adepţi ai Mişcării Spirituale de Integrare în Absolut (MISA) s-au reunit la Costinesti, în cadrul Taberei de Vară, ce are loc în perioada 1 august-2 septembrie. „Tabara Spirituala Yoghina de Vacanţă <<Taina Dezvăluită a Atributelor Divine>>“ cuprinde o serie de conferinţe susţinute de profesori yoga, meditaţii susţinute „în mod subtil-telepatic“ de Gregorian Bivolaru, meditaţii în spirale, dar şi tradiţionalul concurs Miss Shakti“.

Cea mai „celebră“ spirală de la Costineşti, cea de hiatus, va avea loc luni, 27 august, între orele 05.44 şi 07.44.

„Meditaţia extraordinară realizată cu ocazia momentului special de hiatus“, după cum este denumită de practicanţii MISA, îşi va atinge apogeul la ora 06.44. Potrivit site-ului www.yogaesoteric.net, celor ce se vor prinde în Marea Spirală li se recomandă să ţină post negru cu douăsprezece ore înainte de începerea rugii colective. Potrivit aceluiaşi site, guru-ul MISA, Gregorian Bivolaru, despre care s-a susţinut că ar fi părăsit Suedia, unde a primit azil politic în 2005, s-ar afla, încă, în această ţară, de unde, spiritual, îşi va susţine elevii.

Spirala de hiatus este formată din grupuri de câte 24 de persoane, alternativ câte o femeie şi un bărbat, aparţinând fiecărei zodii. „Spirele” se aşează invers acelor de ceasornic şi se adaugă „Marei Spirale Yang” progresiv. Scopul celei mai importante spirale de peste an a adepţilor MISA este acela de formare a unei „baterii energetice”. Cursanţii se aşează în formă de spirală pentru obţinerea unei dinamizări a energiei de tip yang, obţinându-se astfel efecte ce sunt diferite de la om la om. Participanţii caută, în timpul meditaţiei, efecte fizice, cum sunt amplificarea vitalităţii sau diminuarea unor probleme fizice – boli în faza incipientă sau ameliorarea celor în stare avansată – sau efecte legate de inspiraţia artistică, de creaţie, de deschidere afectivă, autocontrol mental şi multe altele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*