„Targul Traditii si obiceiuri culinare”, editia 2012, de vara

In perioada 27 august  – 1 septembrie 2012, „Targul Traditii si obiceiuri culinare” si festivalul de folclor isi va deschide portile la Teatrul de Vara Jupiter din frumoasa statiune Jupiter, judetul Constanta.

Aflat la cea de-a VIII-a editie, “Festivalul Tineretii”  sectiunea folclor  si „Targul Traditii si obiceiuri culinare” , evenimentul va reuni un numar de participanti, peste 20, pe o suprafata totala de 500 mp. Manifestarea expozitionala  cu vanzare este dedicata atat profesionistilor din domeniu, cat si turistilor aflati pe litoral si locuitorilor Mangalia si Constanta. In 2013 estimam participarea a peste 300 de participanti mesteri populari si producatori  ale retetelor si  produselor agro alimentare.

Târgul îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii a festivalului de folcor “Festivalul Tineretii”, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc.

La această ediţie şi-au anunţat participarea 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale: Magiun de prune Topoloveni (IGP); dulcețuri din fructe și petale de flori Topoloveana fără zahăr adăugat,fără E-uri și fără agenți de conservare; zacuscă de legume Topoloveana fără E-uri și fără conservanți, 100% naturaleşi o pâine specială – păine la țest, Prajituri de casa- Plăcintă întinsă de Turnu producătorul fiind membru al Asociaţiei de produse tradiționale “Arădeanca” din Arad. De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale. Foarte căutatla nivel national, târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor româneşti autentice, a bucatelor realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate. Selecţia realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vânzare. O să întâlniți cu zona Maramureșului prin Sarmale traditionale din zona – umplute cu pasat, trebuie sa le gustati si veti descoperi in foaia de varza acra gustul „de acasa”. Iulia Corău vă așteaptă cu rețete din zona Botiza, Maramureș: sarmale maramureșene cu carne în foi de varză acră, sarmale maramureșene de post cu ciuperci și păsat, plăcintă maramureșeană cu brânză, ceapă verde și mărar dar si produse traditionale: salată icre crap ”DELTAICA”, scrumbie de Dunăre ”DELTAICA ”, sprot marinat ”DELTAICA”, scrumbie de Dunare afumata ”DELTAICA”, batog somn ”DELTAICA”, dar si multe informații de la Asociația RO-FISH care vă șteaptă cu informații concrete despre consumul de pește și să algeți: borș de crap românesc,pește la grătar: păstrav, crap file,  scrumbie, ton alb, macrou, carnați de păstrăv la grătar, fructe de mare cu pătrunjel și roșii, salate de icre, pește marinat și pește afumat (rechin, ton, scrumbie) marca Don Mariano, peste 3.000 de retete pot fi consultate pe www.donmariano.ro

Selecţia realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vânzare. Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate  retete si produse culinare traditionale.

Pentru un plus de impact, expozanti  participanti vor prepara si  prezenta la fata locului sub conceptul “mananc sanatos”  oferte ale produselor  si discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfasurarii targului. Organizatorii au conceput si in acest an, special pentru publicul interesat, un bogat program artistic participand peste 400 de artisi solisti de folclor, ansambluri artistice AUSANA, Cununa Sasarului, Mocirita.

Targul este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Daria’S  si Manifest Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului şi Asociatiei LitoralDelta Dunarii, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Constanţa Director Executiv  Boris Parpală.

Targul se va desfasura in parcarea din fata Teatrului de Vara Jupiter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*