29 martie 2024

Festivalul „Callatis“ 2012 o avanpremieră pentru ediţia de anul viitor. Spectacolele au loc pe scena-scoică, aflată în reconstrucţie

În perioada 24-26 august va avea loc o nouă ediţie a Festivalului „Callatis“, cea de a XII-a, după o perioadă de trei ani în care manifestarea ce a făcut celebră Mangalia a fost înlocuită de un festival patronat de cântăreaţa Luminiţa Anghel.

E drept, actualul „Callatis“ va ţine nu „şapte zile şi şapte nopţi“, aşa cum se obişnuiseră localnici şi turişti deopotrivă, ci o varianta “short“, de numai trei zile, o variantă de „încălzire“ pentru ediţia de anul viitor. După cum ne-au declarat membrii staff-ului ALDACO FILM, organizatorul şi deţinătorul brand-ului „Callatis“, este vorba despre o anvanpremieră la relansarea festivalului.

Prima seară a evenimentului va fi dedicată „Miss Diaspora“, concurs organizat de Asociaţia Pro Familia, în parteneriat cu Complexul „Paradiso“. Cele 18 tinere românce stabilite peste hotare au fost selecţionate în baza preselecţiilor ce au avut loc în ţările în care locuiesc, în prezent, fiecare dintre ele.

Tinerele „miss“ au vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, au origine română şi nu au mai participat la altă ediţie a concursului. Premiile primite de cele ce vor urca pe podium sunt 1.000 de lei – Premiul de popularitate, 2.000 de lei – Premiul al III-lea, 3.000 de lei – Premiul al II-lea şi 5.000 de lei – Premiul I şi Trofeul „Miss Diaspora“.

Tinerele, ce provin din 12 ţări, vor fi votate pe site-ul www.missdiaspora.ro, pentru prima dată, nu doar în baza fotografiilor, ci şi a unor probe video. Totodată, în cadrul „Miss Diaspora“, anul acesta, vor exista şase probe, printre acestea numărându-se şi proba individuală în cadrul căreia fetele vor promova, aşa cum poate fiecare mai bine, România. În plus, tot ca o noutate, concursul „Miss Diaspora“, va avea o pagină de facebook.

Scena-scoică este in proces de reamenajare

 Cea de a doua seară a Festivalului „Callatis“ va fi dedicată spectacolelor unor binecunoscuţi artişti români, dar şi talentelor locale. În final, în cea de a treia seară, Florentina Satmari, cea care s-a ocupat de serile tradiţionale româneşti încă de la prima ediţie a „Callatis“-ului, va oferi publicului adunat în Portul Turistic un spectacol de cântece şi dansuri populare.

Cel mai probabil spectacolele vor începe la orele 21.00, în fiecare seară. Organizatorii ne-au mai dezvăluit şi faptul că, deşi ciuntită de fosta administraţie, care a înlocuit „scoica“ cu o serie de „cearşafuri“ fluturânde, scena plutitoare are toate şansele să arate ca în vremurile ei bune. Firma care se ocupă cu decorul scenei se străduieşte, zilele acestea, să îi redea aspectul original de „scoică“.

1 thought on “Festivalul „Callatis“ 2012 o avanpremieră pentru ediţia de anul viitor. Spectacolele au loc pe scena-scoică, aflată în reconstrucţie

Comments are closed.