Premii pentru mangaliotii care vor sa scape de deseurile electrocasnice

 

Joi, 30 august, la sediul Directiei Poliţiei Locale Mangalia a avut loc o conferinţă de presă cu ocazia lansării programului „Locul deşeurilor nu este în casă!“, ce se adresează locuitorilor din localitate. Organizatorii acţiunii, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Compartimentul de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, vor organiza, mâine, 31 august şi sâmbătă, 1 septembrie, pe platoul din faţa Casei de Cultură, între orele 10.00 şi 18.00 colectarea deşeurilor de tip EEE. Totodată, în acelaşi interval orar, locuitorii Mangaliei şi cei din staţiuni vor putea depune deşeurile şi la punctele din Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp.

„Fiecare deponent va primi cupoane valorice pentru aparatele electrice mari întregi (combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe şi vase, uscător de haine, aparate de aer condiţionat) sau va participa la o tombolă cu premii (pentru orice alt aparat electric)“, ne-a declarat directorul Directiei Poliţiei Locale Mangalia, Mihaela Andrei.

În cadrul discuţiilor cu responsabilii Compartimentului de mediu din cadrul Directiei Politiei Locale, s-a pus problema înfiinţării, la Mangalia, a unui centru permanent de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice.

Potrivit organizatorilor, este cea de-a treia campanie de acest fel organizată în ultimul an în Mangalia, în parteneriat cu Primăria. Tragerea la sorţi a taloanelor completate şi premierea elevilor voluntari ai acţiunii vor avea loc la sediul Poliţiei Locale Mangalia, din strada Delfinului nr. 1, în prezenţa autorităţilor şi cei ai mass-media, sâmbătă, 1 septembrie.

Ţinta anuală de colectare a unor asemenea deşeuri este de 4 kg/locuitor al UE. În România, se colectează în prezent undeva sub 2kg/locuitor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*